Obavijesti

Sport

Komentari 55

Crno u bijelom: I navijačima je dosta, ovo više nema smisla

Crno u bijelom: I navijačima je dosta, ovo više nema smisla
1

Hajduk napreduje u puno toga, ali uzalud sve kad je momčad sve lošija i lošija. Netko je doveo sve te igrače koji uzimaju minute igračima iz vlastitog omladinskog pogona

VIDEO

Nema vam tu velike mudrosti, koliko para - toliko muzike, Mamić na klupi ima Fernandesa i Henriqueza koje plaća više nego mi cijelu momčad, kazao je pomirljivo dugogodišnji pretplatnik Hajduka spuštajući se niz tribine nakon poraza u velikom derbiju. 

No daleko od toga da njegovo mišljenje dijele svi, brojni su i oni koji su izgubili strpljenje i traže 'sječu glava', rezoniraju kako netko mora platiti za ovu sramotu.

Ali pravo je pitanje tko je taj? Po zapovjednoj odgovornosti tri su moguća krivca, trener, sportski direktor i predsjednik, premda se ne smije amnestirati ni Nadzorni odbor, koji amenuje sve odluke i koji, prema dostupnim informacijama, uopće nije jedinstven.

- Svjesni smo da je momčad slaba, te da na ljeto moramo investirati da bi se pojačali – kazao je nedavno predsjednik NO-a Ljubo Pavasović Visković.

- Po funkciji ja sam najodgovorniji za stanje u kojem se klub nalazi, i ako netko smatra da bi moja ostavka značila pozitivan pomak, ja s tim nemam problema, sutra mogu otići - otvoren je predsjednik Brbić, koji je direktno nadređen i Vučeviću i Buriću.

A on im sigurno neće uručiti otkaz. Ne miješa im se u posao i čvrsto stoji iza njih i njihovih odluka. No ako neće Brbić, možda hoće Nadzorni odbor, koji se sastaje u nedjelju ujutro, uoči još jednog derbija s Dinamom, a koji bi trebao službeno potvrditi Sašu Bjelanovića kao prvog čovjeka skautske službe. Nadzornike će dočekati Vučevićev mandat kojeg je stavio na raspolaganje, a na njima je da odluče hoće li ga prihvatiti ili će ipak pronaći razumijevanje za sportskog direktora koji je u dvije i pol godine mandata imao točno nula kuna na raspolaganju za prinove.

- Naravno da nisam zadovoljan ovim što se događa, ali ne mogu vam ništa reći prije nego se sastanemo u nedjelju i donesemo zajedničku odluku - kazao je kratko član NO-a Antony Marinov, navodno najveći kritizer načina vođenja kluba.

Jednu stvar svakako treba razlučiti, bitka za ozdravljenje kluba na svim razinama, masovno učlanjenje navijača, sjajni marketinški rezultati... sve je to jedna, sjajna  strana priče, koja zaslužuje svaku pohvalu, ali ovo što se događa na terenu, nešto je posve drugo. I ne treba ih uopće dovoditi u vezu. Pa ako su prodaje igrača poput Pašalića, Balića, Caktaša, Milovića zbog vraćanja dugova i oslabile momčad, to ne amnestira struku od promašaja pri angažiranju prinova.
 
Netko je doveo Arteagu koji ne može igrati po kiši i blatu, jer nikad nije igrao u kopačkama s kramponima!? Netko je doveo Veleza iz Indije i garantirao da će biti bolji od Maglice, koji je otpušten bez odštete. A takvih je primjera bezbroj. I nije istina da su Velez, Arteaga i društvo 'besplatni'. Ako za njih i nije plaćena odšteta, svakome sjeda barem 10.000 eura mjesečno na račun. Pa čak i ako zanemarimo financijski segment, minute koje troše Velez, Arteaga, Bilij znače jednako toliko minuta manje za igrače iz vlastitog pogona. Jučer za Balića i Mikanovića, danas za Malokua, Šimića i Vojkovića, sutra za nekog trećega.

Neki su iz Hajduka otišli jer nisu plaćeni oni, nego Milevski, Velazquez, Arteaga, Radčenko, drugi su otišli zato što nisu dobili minute oni, nego Iluridze, Abdukholikov, Bukva, Bilji...  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...