Sport

Komentari 30

Crnogorci pišu povijest, Srbija blizu Rusije, BiH visi plasman

Crnogorci pišu povijest, Srbija blizu Rusije, BiH visi plasman

Slovenci su pak u gužvi sa Slovacima i Škotima. Engleska prevodi grupu F sa 20 bodova, Slovačka je druga uz 15, a bod manje imaju Slovenci i Škoti. Raspored baš i ne ide našim susjedima na ruku ovdje...

Nije samo u našoj kvalifikacijskoj skupini za Mundijal u Rusiji napeto. Velike se bitke vode i u većini ostalih grupa gdje istaknutu ulogu igraju naši susjedi.

Najteže je Bosni i Hercegovini koja je trenutno druga u skupini H. Imaju 14 bodova, osam manje od sigurne Belgije, jedan više od Grčke i tri od Cipra. Da bi bili sigurni za baraž trebaju im pobjede protiv Belgije na domaćem terenu te u gostima kod Estonije. U slučaju da kiksaju, opasno prijeti Grčka koja mora na Cipar i zatim odraditi posao protiv amatera s Gibraltara u zadnjem kolu. Izbornik Baždarević ostao je bez ponajboljeg igrača Miralema Pjanića pred dvije krucijalne utakmice.

Crnogorci su pak pred povijesnom prilikom. U grupi E zajedno s Dancima dijele drugo mjesto s tri boda manje od Poljske (19). Stignu još biti i prvi! Naime, u četvrtak igraju protiv Danske u Podgorici, a u zadnjem kolu, u nedjelju, gosti su Poljacima. Poljska prije te utakmice mora kod nezgodne Armenije dok Danska u zadnjem kolu dočekuje otpisanu Rumunjsku. Ukoliko Crna Gora uspije, to će im biti prvi plasman na neko veliko natjecanje od neovisnosti proglašene 2006. godine.

Slovenci su pak u gužvi sa Slovacima i Škotima. Engleska prevodi grupu F sa 20 bodova, Slovačka je druga uz 15, a bod manje imaju Slovenci i Škoti. Raspored baš i ne ide našim susjedima na ruku ovdje - moraju na noge Englezima koji žele potvrdu plasmana u Rusiju i u zadnjem kolu stiže im Škotska koja prije toga igra baš protiv Slovačke. U zadnjem kolu Slovaci dočekuju Maltu. Slovenci na velikom natjecanju nisu bili od 2010. kada su ispali u skupini u Južnoafričkoj Republici.

U najboljoj su situaciji Srbi. Ukoliko pobjede u Beču protiv Austrije plasman na Svjetsko prvenstvo je ostvaren. Izabranici Slavoljuba Muslina drže čelo skupine D uz 18 bodova, Wales je na četiri manje na drugom mjestu, Republika Irska na 13, Austrija je skupila slabašnih devet poena. Pa sve i da Srbi kiksaju kod Austrijanaca, u zadnjem im kolu dolazi Gruzija i tu oni ne bi smjeli imati problema.

Najčitaniji članci