Sport

Komentari 65

Crnogorski komentator slavio gol uz: Evo zore, evo dana...

Crnogorski komentator slavio gol uz: Evo zore, evo dana...

Odnosi između Crne Gore i Srbije su već neko vrijeme naelektrizirani, a Srbima je sada zasmetao crnogorski komentator koji je gol Fatosa Bećiraja proslavio stihovima zloglasne pjesme iz NDH

Crna Gora je golom Fatosa Bećiraja iz penala u 93. minuti došla do pobjede nad Luksemburgom u drugom kolu Lige nacija, no ono što je zgrozilo srpsku javnost su riječi crnogorskog televizijskog komentatora Milutina Grgura.

On je gol i pobjedu svoje reprezentacije na javnoj televiziji proslavio riječima 'Evo zore, evo dana, evo Beća kapetana', a riječi je 'posudio' iz pjesme 'Evo zore, evo dana'. Riječ je o pjesmi koja se izvodila za vrijeme NDH, a veliča najveće ustaške zločince Juru Francetića, Rafaela Bobana i Antu Pavelića. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Odnosi između Srbije i Crne Gore su već dulje vrijeme naelektrizirani. Nervoza se pojačala posljednjih desetak dana, nakon što je u Crnoj Gori Milo Đukanović izgubio izbore nakon 30 godina. 

Inače,za pobjedu Crne Gore zabio je kapetan Fatos Bećiraj koji je u Dinamu igrao od 2010. do 2014. godine. U 125 utakmica zabio je 37 golova i imao 17 asistencija. 

 

Najčitaniji članci