Sport

Komentari 66

Cro Cop: Dva tjedna sam imao 40 °C, moji najteži dani života

Cro Cop: Dva tjedna sam imao 40 °C, moji najteži dani života

Mirko Filipović iznenađujuće brzo oporavio se od teške ozljede koljena zadobivene prije nekoliko mjeseci. No, iako se oporavio vrlo brzo, tijekom perioda oporavka vodio je veliku bitku sa zdravljem...

U petak je u jutarnjim satima službeno potvrđeno kako se Mirko Filipović već ovoga rujna vraća u ring nakon teške ozljede koljena i otkazivanja borbe protiv Roya Nelsona

Protivnik će mu biti 11 godina mlađi američki teškaš Roque Martinez koji ne zna za poraz zadnjih devet borbi u kojima je osam puta slavio, a jedanput je bilo neriješeno.

Par sati nakon što je borba službeno potvrđena, na svom Facebook profilu oglasio se i sam Mirko Filipović koji se zahvalio svima koji su sudjelovali u njegovom oporavku.

Zatim je pobliže objasnio cijeli proces oporavka u kojem je bilo i određenih komplikacija. 

'Dragi prijatelji, danas je objavljeno da ću se boriti 30.9 na priredbi RIZIN 13 u Tokyu! Sretan sam zbog mogućnosti da nastupim tako brzo nakon teške ozljede i operacije koju sam imao. Dr.Hudec mi je radio rekonstrukciju prednjeg kriznog ligamenta i mikrofrakturu hrskavice. Uz sve to sam dobio trombozu, ali njoj sam sam kumovao jer se nisam pridržavao uputa koje sam dobio i koje sam olako shvatio. Trombozu sam dobio nekoliko dana provedenih kod kuće gdje se nisam pridržavao medicinskog protokola. Vratio sam se u bolnicu gdje sam proveo 14 najtežih dana u svom životu. Temperatura mi je varirala od 39 do 40 i punih 6 dana nismo ju mogli skinuti. Dva tjedna sam proveo ležeći u krevetu a ova slika je uslikana na dan odlaska kući gdje se vidi kakve je posljedice ostavilo dugotrajno ležanje. Zahvaljujem se osoblju i sestrama bolnice Sv.Katarina i sestrama kardiologije u KBC Dubrava gdje sam također proveo nekoliko dana, a posebnu zahvalu želim uputiti dr.Draganu Primorcu,ravnatelju Sv.Katarine i dr.Jasmini Čatić iz KBC Dubrava koji su mi doslovno spasili glavu i u subotnje popodne došli od kuće i hitno me hospitalizirali jer je dr.Primorac odmah posumnjao na trombozu i najmanje sto mogu učiniti je da se javno zahvalim na svemu učinjenom za mene. Nakon toga sam dva puna mjeseca proveo na rehabilitaciji kod Saše Baščevana u poliklinici Patela. Saša,Tomo i Martin,su genijalci za rehabilitaciju koji su me za 2 mjeseca uspjeli rehabilitirati toliko da sam mogao započeti sa trčanjem i MMA treninzima. Još uvijek svako jutro radim program za jačanje noge i operiranog ligamenta a nakon toga svoj trening. Moram naglasiti da sam se tromboze riješio i da su svi nalazi super a ja se odlično osjećam,i usprkos svemu biti ću u odličnoj formi u Japanu i radujem se nastupu. Zahvaljujem se svima na porukama podrške i na lijepim željama ' - stoji na Mirkovom Facebook profilu.

 

Najčitaniji članci