Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
85 komentara

Cro Cop kao Ahil: Gledao sam Troju sa sinom. Bit ću zvijer...

Mogao sam nakon pobjede protiv Ishija staviti prst u uho i laganini penzija. Gledao sam nedavno Troju sa sinom. I Ahila koji ide na duplo većeg protivnika, kaže Mirko

Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
85 komentara

Mirko Filipović vratio se u UFC. Treći put. Cro Cop je bio dio UFC-a 2007. i 2009. godine. Bio je to pravi šok za njegove navijače i svjetske medije koji prenose vijesti o povratku Hrvata među najbolje borce svijeta u petom desetljeću.

Igor Kralj/PIXSELL

No Mirko se nikad nije pomirio s neuspjehom u UFC-u. Skor od četiri pobjede i šest poraza nije moglo "izliječiti" osvajanje K1 World Grand Prixa ni dobri nastupi u Gloryju gdje je Cro Cop podsjetio na stare dane. Kad je došla ponuda od UFC-a, Mirko nije razmišljao ni sekunde. 

Često je Mirko naglašavao kako će zauvijek žaliti što nije uspio u UFC-u. No dobio je treću šansu. I namjerava je maksimalno iskoristiti.

- Postoje borbe koje bih volio odraditi prije nego završim karijeru. Riječ je o nekim revanšima koje želim više nego išta. Bez obzira dobio ili ne, pripremit ću se maksimalno i dati sve od sebe. Hvala UFC-u koji mi je to omogućio - rekao je Mirko.

U svojoj posljednjoj borbi u UFC-u izgubio je od Roya Nelsona. Nije se Mirko izvlačio isforsiranim terminom te borbe kao ni činjenicom da je u nju ušao s neugodnom ozljedom. Odradio je borbu najbolje što je mogao. 

Igor Kralj/PIXSELL

- Iako sam osam godina stariji nego kad sam prvi put otišao u UFC, sad sam u puno komfornijoj situaciji. Financijskoj i zdravstvenoj. Nisam potpisao zbog novca, već zbog vlastitog zadovoljstva - napisao je Mirko na svom Facebooku i dodao:

Nisam potpisao zbog novca, već zbog vlastitog zadovoljstva. Dobio sam šansu ispraviti neke stvari. Ako uspijem, super, ako ne, opet dobro. Barem ću znati da sam pokušao

- Uspio sam zaliječiti sve ozljede i operacije, a bilo ih je osam, i jedva čekam prvi okršaj u UFC-u za koji ću biti spreman kao zvijer.

Na Staru godinu nokautirao je Satoshija Ishiija i podsjetio na slavne dane kad su se njegovi protivnici sa strahom penjali prema ringu bojeći se da ne sijevne lijevi "high-kick".

- Mogao sam nakon pobjede protiv Ishija staviti prst u uho i laganini, penzija, spavanje do 11, malo trening, jedan vikend Privlaka, drugi Pula... I tako do kraja života. Ali to nisam ja. Dobio sam šansu ispraviti neke stvari u sportskom smislu. Ako budem mogao, super, ako ne, opet dobro, barem ću znati da sam pokušao - dodao je hrvatski borac.

Igor Kralj/PIXSELL

Otkrio je Cro Cop i jedan detalj koji ga je dodatno motivirao.

- Gledao sam neku večer sa sinom "Troju". Na početku filma štitonoša dodaje Ahilu oklop i kacigu i veli mu: "Ahile, ja nikad nisam vidio većeg i snažnijeg čovjeka od tvog protivnika. Ja se ne bih usudio boriti s njim". A Ahil mu odgovori: "Zato ti nikad neće pamtiti ime". Hvala svima na podršci, dat ću sve od sebe da vas ne razočaram. Što se tiče idiotskih komentara i razno raznih pametovanja... To je nemoguće izbjeći.

Igor Kralj/PIXSELL
Naši partneri pišu
Message