Obavijesti

Sport

Komentari 85

Cro Cop kao Ahil: Gledao sam Troju sa sinom. Bit ću zvijer...

Cro Cop kao Ahil: Gledao sam Troju sa sinom. Bit ću zvijer...
17

Mogao sam nakon pobjede protiv Ishija staviti prst u uho i laganini penzija. Gledao sam nedavno Troju sa sinom. I Ahila koji ide na duplo većeg protivnika, kaže Mirko

VIDEO

Mirko Filipović vratio se u UFC. Treći put. Cro Cop je bio dio UFC-a 2007. i 2009. godine. Bio je to pravi šok za njegove navijače i svjetske medije koji prenose vijesti o povratku Hrvata među najbolje borce svijeta u petom desetljeću.

Igor Kralj/PIXSELL

No Mirko se nikad nije pomirio s neuspjehom u UFC-u. Skor od četiri pobjede i šest poraza nije moglo "izliječiti" osvajanje K1 World Grand Prixa ni dobri nastupi u Gloryju gdje je Cro Cop podsjetio na stare dane. Kad je došla ponuda od UFC-a, Mirko nije razmišljao ni sekunde. 

Često je Mirko naglašavao kako će zauvijek žaliti što nije uspio u UFC-u. No dobio je treću šansu. I namjerava je maksimalno iskoristiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Postoje borbe koje bih volio odraditi prije nego završim karijeru. Riječ je o nekim revanšima koje želim više nego išta. Bez obzira dobio ili ne, pripremit ću se maksimalno i dati sve od sebe. Hvala UFC-u koji mi je to omogućio - rekao je Mirko.

U svojoj posljednjoj borbi u UFC-u izgubio je od Roya Nelsona. Nije se Mirko izvlačio isforsiranim terminom te borbe kao ni činjenicom da je u nju ušao s neugodnom ozljedom. Odradio je borbu najbolje što je mogao. 

Igor Kralj/PIXSELL

- Iako sam osam godina stariji nego kad sam prvi put otišao u UFC, sad sam u puno komfornijoj situaciji. Financijskoj i zdravstvenoj. Nisam potpisao zbog novca, već zbog vlastitog zadovoljstva - napisao je Mirko na svom Facebooku i dodao:

Nisam potpisao zbog novca, već zbog vlastitog zadovoljstva. Dobio sam šansu ispraviti neke stvari. Ako uspijem, super, ako ne, opet dobro. Barem ću znati da sam pokušao

- Uspio sam zaliječiti sve ozljede i operacije, a bilo ih je osam, i jedva čekam prvi okršaj u UFC-u za koji ću biti spreman kao zvijer.

Na Staru godinu nokautirao je Satoshija Ishiija i podsjetio na slavne dane kad su se njegovi protivnici sa strahom penjali prema ringu bojeći se da ne sijevne lijevi "high-kick".

- Mogao sam nakon pobjede protiv Ishija staviti prst u uho i laganini, penzija, spavanje do 11, malo trening, jedan vikend Privlaka, drugi Pula... I tako do kraja života. Ali to nisam ja. Dobio sam šansu ispraviti neke stvari u sportskom smislu. Ako budem mogao, super, ako ne, opet dobro, barem ću znati da sam pokušao - dodao je hrvatski borac.

Igor Kralj/PIXSELL

Otkrio je Cro Cop i jedan detalj koji ga je dodatno motivirao.

- Gledao sam neku večer sa sinom "Troju". Na početku filma štitonoša dodaje Ahilu oklop i kacigu i veli mu: "Ahile, ja nikad nisam vidio većeg i snažnijeg čovjeka od tvog protivnika. Ja se ne bih usudio boriti s njim". A Ahil mu odgovori: "Zato ti nikad neće pamtiti ime". Hvala svima na podršci, dat ću sve od sebe da vas ne razočaram. Što se tiče idiotskih komentara i razno raznih pametovanja... To je nemoguće izbjeći.

Igor Kralj/PIXSELL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov