Obavijesti

Sport

Komentari 4

Čudesna Istra! I bez krova nad glavom uvjerljiva u Vinkovcima

Čudesna Istra! I bez krova nad glavom uvjerljiva u Vinkovcima
7

Sve je bilo gotovo već u prvih 20-ak minuta, a igrači Darka Raić-Sudara još su jednom zaboravili sve probleme i odradili vrhunskih 90 minuta. Iste momčadi već za tri dana igraju i Kup

VIDEO

Nogometaši Istre 1961 proteklog su tjedna imali velikih problema. Neki od njih bili i izbačeni iz svojih stanova, no to je sve motiviralo Puljane koji su danas odigrali najbolju utakmicu sezone i u dvoboju 15. kola HNL-a uvjerljivo slavili 4-1 u Vinkovcima kod Cibalije.

Istra je odigrala sjajnu utakmicu i riješila pitanje pobjednika već u prvih 20-ak minuta kada su zabijali Ofosu, Kitanovski i Gotal. Igrači Darka Raić-Sudara u nastavku su preko Gotala povećali prednost, dok je čast domaćina tek spasio Kordić.

Već na samom početku utakmice Puljani su stigli do prednosti. Vezni red gostiju jednom je dubinskom loptom izbacio Gotala, ovaj je odmah proslijedio do Ofosua kojem nije bilo teško sa šest metara matirati Šubarića.

Vinkovčani su očito podcijenili Istru pa su u 12. minuti primili još jedan gol. Ovaj put s desne strane idealno je ubacio Kitanovski, a Gotal glavom zabio za 2-0. Puljani su igrali sjajno i nastavili dominirati, pa već u 23. minuti stigli do trećeg gola. Tomislav Čuljak protiv bivšeg je kluba ubacio s lijeve strane, a Kitanovski na suprotnoj strani iz voleja prizemno pogodio za velikih 3-0.

Domaći su nogometaši na odmor ispraćeni velikim zvižducima, a dobre vijesti za Vinkovčane nije donio ni nastavak susreta. Frane Ikić povlačenjem je zaustavio okomit prodor Ofosua, činilo se kako je taj kontakt započeo izvan šesnaesterca, no zagrebački sudac Vučković pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Gotal.

Samo tri minute kasnije odgovorili su domaći igrači. Miličević je nesebično glavom spustio loptu do Kordića koji iz blizine bez problema zabija za 4-1. Puljani su u 86. minuti ostali s deset igrača na terenu, zbog dvije javne opomene isključen je Puclin. No za veće promjene vremena više nije bilo.

Istra je pobjedom preskočila Cibaliju i došla na osmo mjesto ljestvice s istim brojem bodova (13) kao i Vinkovčani, ali boljom gol-razlikom. Novi ogled ovih dvaju protivnika, također u Vinkovcima, već je u srijedu, kad je na rasporedu osmina finala Hrvatskoga nogometnog kupa.


Strijelci: 0-1 - Ofosu (5'), 0-2 - Gotal (12'), 0-3 - Kitanovski (23'), 0-4 - Gotal (52'-11m), 1-4 - Kordić (55'),

Cibalia (4-2-3-1): Šubarić - Karamarko, Zgrablić, Ikić, Rubić - Plum - Štrkalj, Stepčić (od 74' Filipović), Pervan, Galić (od 46' Miličević) - Dabro (od 46' Kordić)

Istra 1961 (3-5-2): Ivušić - Escoval, Mitrevski, Bertoša - Kitanović, Kokorović (od 64' Grujević), Vojnović, Puclin, Čuljak - Gotal (od 75' Halilović), Ofosu (od 86' Prelčec)

Crveni karton: Puclin (86' - drugi žuti)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja