Obavijesti

Sport

Komentari 10

Čudesna noć za Bullse: LaVine za povijest kao nekad Jordan

Čudesna noć za Bullse: LaVine za povijest kao nekad Jordan
1

Odlučio sam da ću ići po pobjedu. Kad sam pustio loptu iz ruke, znao sam da ulazi, objasnio je LaVine svoju odluku da ne ide po koš za produžetak i podsjetio na dane kada je to radio Michael Jordan

VIDEO

Zach LaVine je odigrao najbolju utakmicu u karijeri, ubacio 49 koševa i postavio klupski rekord s pogođenih 13 trica iz 17 pokušaja, a posljednja je donijela veliki preokret i pobjedu Chicagu 116-115 na gostovanju u Charlotteu.

Bullsi su u posljednju minutu ušli s osam koševa zaostatka, a na samo 15 sekundi do kraja dvoboja Hornetsi su imali pet koševa prednosti i pobjedu u rukama. Osam sekundi prije kraja Tomaš Satoransky je pogodio tricu i smanjio zaostatak Bullsa na dva koša, da bi kod ubacivanja Bullsi presingom oteli loptu Hornetsima, a Zach LaVine odjurio izvan luka i na 0.8 sekundi prije zvuka sirene pogodio svoju 13. tricu te večeri za veliki preokret i pobjedu Bullsa.

- Odlučio sam da ću ići po pobjedu. Kad sam pustio loptu iz ruke, znao sam da ulazi - objasnio je LaVine svoju odluku da ne ide po koš za produžetak i podsjetio na dane kada je takve stvari u Chicagu radio Michael Jordan.

- Nadam se da ova utakmica može biti prekretnica za nas. Svaka momčad ju ima. Ovo bi za nas mogao biti veliki korak u pravom smjeru - dodao je LaVine, kojeg je samo večer ranije trener Jim Boylen oštro kritizirao u domaćem porazu od Miamija.

- On je dobar dečko i dobra osoba te želi sve najbolje. Želi pomoći momčadi. Moj posao da iz igrača izvlačim najbolje, a to ponekad uključuje i teške razgovore, neugodne trenutke - rekao je Boylen.

- Svaka mu čast na koncentraciji, energiji i želji koju je pokazao.

Osim LaVinea, odličan je bio 'novak' Coby White sa 28 koševa, dok je Wendell Carter imao 17 poena i 11 skokova. Terry Rozier je predvodio strijelce domaće momčadi sa 28 koševa, a Marvin Williams je ubacio 21.

Košarkaši Utah Jazza su već do poluvremena izgradili 20 koševa prednosti (74-54) u pobjedi 128-120 protiv New Orleansa. Bojan Bogdanović je u prvom poluvremenu ubacio 20, a Donovan Mitchell 23 koša. Međutim, Pelicansi su na krilima Brandona Ingrama (33 koša) i Jruea Holidaya (28 poena) uspjeli doći na samo četiri koša zaostatka (124-120) u posljednjoj minuti, ali su Bogdanović i Jeff Green pogodili sva četiri slobodna bacanja te zapečatili pobjedu do koje je Jazz stigao bez startnog centra Rudyja Goberta.

Umjesto Francuza prvi put u karijeri je u početnoj petorci bio Tony Bradley te sa 14 koševa i devet skokova dao svoj puni doprinos pobjedi za koju su najzaslužniji bili Donovan Mitchell sa 37 koševa, sedam skokova i pet asistencija te Bojan Bogdanović sa 28 poena (šut 10/17), pet skokova i pet asistencija.

Utah je skupini momčadi sa 11 pobjeda koje su se poredale od drugog do petog mjesta Zapadne konferencije iza vodećih Los Angeles Lakersa (14-2) koji su sa 109-108 slavili na gostovanju u Memphisu. LeBron James je sa 30 koševa, šest skokova i četiri asistencije predvodio Lakerse, a Anthony Davis je ubacio 22 poena uz pet blokada. Kandidat za 'novaka godine' razigravač Memphisa Ja Morant predvodio je svoju momčad sa 26 koševa, šest asistencija i pet osvojenih lopti.

Poput Lakersa, i vodeća momčad Istočne konferencije Milwaukee (13-3) nanizao je sedam pobjeda. U noći sa subote na nedjelju Bucksi su ugostili svoje stare mušterije Detroit Pistonse i svladali ih sa 104-90. Giannis Antetokounmpo je ubacio 28 koševa uz 10 skokova za pobjednike, dok je Derrick Rose sa 20 koševa bio najbolji kod Pistonsa.

Preslikano sa Zapada i na Istoku su četiri momčadi sa 11 pobjeda od drugog do petog mjesta. Philadelphia im se priključila uvjerljivom domaćom pobjedom 113-86 protiv Miamija. Sixersi su na početku posljednje četvrtine imali 41 koš prednosti, a najveće zasluge za to imali su Josh Richardson sa 32 koša te Joel Embiid sa 23 poena i 11 skokova. U lošoj šuterskoj večeri Heata Tyler Herro je ubacio 20, a Goran Dragić 18 koševa.

Pascal Siakam je doveo Toronto do 11. pobjede sa 34 koša u slavlju protiv Atlante 119-116. Siakam je 12 poena ubacio u posljednjih šest i pol minuta u kojima su Raptorsi prelomili utakmicu. Fred VanVleet je ubacio 25 koševa uz devet asistencija za pobjednike. Hawksima za prekid gubitničkog niza od šest utakmica nije pomogao ni 'triple-double' Traea Younga sa 30 koševa, 10 skokova i 10 asistencija. (bt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija