Obavijesti

Sport

Komentari 1

Čudesna partija Marija Hezonje: S 31 košem srušio je CSKA!

Čudesna partija Marija Hezonje: S 31 košem srušio je CSKA!

U 13. kolu VTB lige Uniks je u spektakularnoj utakmici pobijedio CSKA (105-103) nakon čak tri produžetka. Najbolji je bio sjajni Hezonja koji igra u formi života

VIDEO

CSKA Moskva već desetljećima drži primat u ruskoj košarci. Godinama su slagali domaće trofeje u svoje pune vitrine. VTB liga osnovana je 2008. godine te CSKA do danas samo 2011. godine nije bio prvak. Nisu imali pravu konkurenciju, 'čistili' su Khimki, Nižnji, Lokomotiv Kuban u finalima VTB lige i već uoči početka sezone spremali šampanjac na hlađenje i rezervirali proslavu. 

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

No, sve dok Uniks Kazanj nije angažirao dva Hrvata. Velimir Perasović zasjeo je za kormilo kluba, a vlasnici su mu odriješili ruke i postavili jasan cilj. Složi momčad koja će parirati CSKA Moskvi i osvojiti prvi naslov prvaka VTB lige. Doveo je Lorenza i Johna Browna, O.J Maya, ali ključan potez bio je angažman Marija Hezonje (26). Hrvatski košarkaš dobio je veliku plaću i najbitnije, ulogu nositelja, ono što nije imao u NBA ligi. Rezultat je itekako vidljiv. Uniks je istaknuo kandidaturu za naslov prvaka. 

U 13. kolu VTB lige Uniks je u spektakularnoj utakmici pobijedio CSKA (105-103) nakon čak tri produžetka. Momčad Velimira Perasovića krenula je silovito pa je već u drugom produžetku imala plus 16. Činilo se kako će to biti lagana pobjeda, ali CSKA je pokazao zašto je već godinama prvak. Uspio se vratiti u utakmicu pa smo ušli u neizvjesnu završnicu. Nitko nije uspio do osjetnije prednosti, niti dva produžetka nisu odlučila pobjednika, a Hezonja je na svojim krilima vukao Uniks. Pobjednički koš zabio je bivši NBA košarkaš O.J Mayo koji je iz teške pozicije pogodio dugu dvicu u posljednjoj sekundi. Bio mu je to i jedini koš na utakmici. Zlata vrijedan. 

Hrvatski reprezentativac bio je maestralan. Za 48 minuta igre zabio je 31 koš uz deset skokova i dvije asistencije. Za dva poena je gađao 10/16, no nije imao svoj dan s linije za tri poena. Pogodio je tek dvaput iz deset pokušaja. Jako puno je imao loptu u rukama, možda je previše i trošio, ali se to Uniksu isplatilo. 

Hezonja u Kazanju igra košarku karijere. Glavni je igrač, zabija, zakucava, razigrava. Sve ono što je Perasović i očekivao od njega. U VTB ligi je ove sezone na prosjeku od 18.6 koševa i 6.8 skokova po utakmici. U Euroligi je na prosjeku od 13.8 koševa i 5.9 skokova po utakmici. Njegova momčad nalazi se na desetom mjestu s omjerom 13-10. 

Veliku pomoć večeras je imao u Johnu Brownu koji je zabio 16 koševa uz devet skokova, a najbolji igrač aktualnog prvaka bio je Daniel Hackett s 33 koša. 

Uniks je nakon 13 kola prvi na ljestvici s 11 pobjeda i dva poraza, dok je CSKA na četvrtom mjestu s devet pobjeda i četiri poraza. Čak dva nanijela mu je momčad hrvatskog dvojca. 

Povratak u Europu najbolja je moguća odluka koju je Hez donio u svojoj karijeri. Konačno igra onako kako i mora igrati nekoć veliki talent i peti pick na NBA Draftu. 

Oživio je karijeru nakon neuspješne petogodišnje NBA epizode te pokazao da je s razlogom nosio titulu najveće nade naše košarke. Dobio je sada priliku biti nositelj u klubu koji je posljednjih godina u strahovitom uzletu te će ih se itekako nešto pitati i u Euroligi. U Uniksu je dobio veliku minutažu, veliku ulogu i kontinuitet. I priliku da se bori za trofeje. Sve ono što nije imao u NBA ligi. A lova je ionako gotovo ista. Ako ovako nastavi, nije nedostižan ni povratak u NBA ligu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj