Obavijesti

Sport

Komentari 39

Čudesni Slovenac torpedirao je ponos Rusije! Real je u finalu...

Čudesni Slovenac torpedirao je ponos Rusije! Real je u finalu...
1

Real je brzo upao u rupu od 'minus deset', ali s dvije serije po 13-0 i ukupno 12 trica torpedirali su ponos Rusije, moskovski CSKA i igrat će veliko finale Eurolige protiv Fenerbahčea u nedjelju

VIDEO

Željko Obradović u nedjelju će s Fenerbahčeom napadati svoj deseti trofej pobjednika košarkaške Eurolige, apsolutni rekord među trenerima, a s druge strane stajat će trenutačno najtalentiraniji europski košarkaš i vjerojatno prvi pick idućeg NBA drafta, 19-godišnjak koji je prošlog ljeta senzacionalno odveo Sloveniju do europskog košarkaškog zlata.

Luka Dončić zabio je 16 koševa i bio najefikasniji u momčadi Real Madrida, koja je pred 15.232 gledatelja u polufinalu izbacila prvog favorita beogradskog Final Foura - moskovski CSKA (93-82). Fener je pak uz puno muke eliminirao ovogodišnju senzaciju, Šarunasa Jasikevičiusa na klupi i njegov Žalgiris (76-67).

CSKA je čitavu sezonu igrao izvanredno i bio je favorit za osvajanje naslova prvaka, čak su sjajno otvorili utakmicu protiv Reala i vodili 30-20 na koncu prve četvrtine, ali uslijedio je nevjerojatan comeback Reala za samo tri minute. Za manje od 180 sekundi utrpali su pet trica Rusima, ukupno 17 koševa i preuzeli vodstvo. Uz Dončića, koji je zabio 16 koševa iako ga nije služio šut (2/6 i za tri i za dva) briljirao je Sergio Lull - oporavljenik od teškog loma noge imao je pet asistencija. 

Zabio je Lull i 16 važnih koševa, ubacio i ključnu tricu iz dotrčavanja kojom je slomio CSKA u pokušaju povratka, nakon što su se Rusi pet minuta prije kraja bili spustili na samo 'minus tri' (61-64). Pokrenuo je time seriju Reala 9-0 i tu je utakmica bila praktički gotova. 

Na neshvatljiv način odigrao je CSKA treću i četvrtu četvrtinu. Recimo, odlični Higgins zabio je 12 koševa samo u prvoj četvrtini kad su poveli deset razlike, ali onda je u drugoj i trećoj četvrtini zabio - 'nula koševa'. Zbilja katastrofalna je ovaj put bila taktika njihova trenera Itoudisa. Ovo im je 14. put da su na Final fouru u zadnjih 15 sezona, a samo triput su u tom razdoblju uspjeli osvojiti Euroligu i to više nije slučajno. Rusi redovito "kihnu" u ključnim utakmicama na ispadanje.

Ovaj put krivac je svakako (bivši?) trener Dimitris Itoudis, ali i ključni igrači - startni playmaker Sergio Rodriguez zabio je mizernih šest koševa, drugi strijelac Eurolige Nando De Colo "bildao" je statistiku tricama kad je utakmica već bila izgubljena, dobrim dijelom i njegovom krivnjom jer je promašio pet trica uzastopce. Tako da njegovih 20 koševa zavaravaju, Francuz je izgubio tri važne lopte koje su Španjolci pretvarali u lake koševe, a u obrani je kasnio i slao igrače Reala u dva-tri navrata na crtu slobodnih bacanja bez ikakve potrebe.  

Na koncu, zaslužen trijumf košarkaša Reala. Kao i nogometaši, igrat će veliko finale za naslov europskog prvaka.

- Vidjelo se već protiv Panathinaikosa koliko nam znači povratak Lulla, za mene je on najbolji europski košarkaš. Mislim da smo zaslužili ovo finale. Pogotovo nakon silnih pehova s ozljedama. Čeka nas Fenberbahče u finalu s najtrofejnijim europskim trenerom na klupi, bit će to jako teška utakmica za nas. Lani su nas eliminirali u polufinalu. Imaju jako puno navijača ovdje u Beogradu, ali nešto ih imam i ja. Zna se da sam navijač Crvene zvezde, tu mi je i obitelj. Imat ćemo i mi podršku s tribina - rekao je Dončić.

Finale košarkaške Eurolige igra se u nedjelju u 20 sati, prije toga igraju Žalgiris i CSKA za treće mjesto. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve