Obavijesti

Sport

Komentari 5

Čudesni Toni (12) zabio 73 koša, kao cijela momčad Cibone!

Čudesni Toni (12) zabio 73 koša, kao cijela momčad Cibone!

Novi Zagreb je u sklopu U-13 košarkaške lige pobijedio Cibonu 94-73, a glavni junak utakmice bio je senzacionalni 12-godišnji Toni Garma koji je zabio 73 koša

VIDEO

Kada maknemo tmurni ogrtač pesimizma i katastrofalnih rezultata koji su se posljednjih godina nadvili nad hrvatskom košarkom te dobro zagrebemo ispod površine, krije se tračak nade i vjere u bolju budućnost.  

Pokretanje videa...

Trening košarkaške reprezentacije 01:29

Hrvatski košarkaški bazen uvijek je bio bogat talentima, no klubovi nisu imali potrebne uvjete za brušenje takvih bisera pa bi s prvom boljom ponudom otišli iz domovine i nažalost, pogubili se negdje po putu i ostali neispunjenog potencijala. Hrvatska košarka je na dnu, prečaca do vrha nema, a jedini put prema vrhu je ulaganje u mlade talentirane igrače. A jedan takav polako niče u Novom Zagrebu.

Novi Zagreb je u sklopu U-13 košarkaške lige pobijedio Cibonu 94-73, a glavni junak utakmice bio je senzacionalni 12-godišnji Toni Garma koji je zabio 73 koša, kao cijela momčad Cibone! Zabio je 10 od 15 trica, probijao reket, zabijao kako god je htio i pokazao zavidnu širinu repertoara. I nije to slučajnost, Toni je košarkaški biser koji je ove sezone na prosjeku od 42,5 koševa u 11 utakmica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se tiče najviše koševa na utakmici, hrvatski rekorder je Zdenko Babić koji je 1985. godine zabio 144 koša ciparskom Apoelu i to kao odgovor Draženu Petroviću koji je Olimpiji, koja je igrala s kadetima, utrpao 112 koševa. Prema podacima s Wikipedije, svjetski rekorder je stanoviti Šveđanin Mats Wermelin, koji je kao 13-godišnjak zabio svih 272 koša u pobjedi svoje momčadi 272-0 na regionalnom turniru dječaka u Stockholmu. 

I otac Nikola bio je košarkaš, igrao je za KK Zagreb pa ni ne treba se pitati od koga je pokupio košarkaške gene, ali uskoro će i visinu. Za jednog 12-godišnjaka visok je čak 178 cm, otac je na 203 cm, a ne sumnjamo kako će i on u budućnost prebaciti i preko dva metra. 

- Premda je on već imao utakmica s više od 50 koševa, nakon ove utakmice sam ostao bez riječi pa sam i zaplakao. Ja sam bio talentirani klinac, i znao sam zabiti 60 koševa, i kao takav sam i došao iz Splita u Zagreb no on u jednoj utakmici s loptom napravio poteza koliko sam ja u cijeloj karijeri. Ja sam znao da mi utakmica prođe bez driblinga, samo u šuterskom štihu pa nas je nemoguće uspoređivati. - rekao je ponosni otac za Večernji list. 

Već sada je njegovo ime upisano i podcrtano u bilježnicama košarkaških skauta. Ovakvog dijamanta bi, ne sumnjamo, mogli htjeli vidjeti u svojem inkubatoru, no nadamo se da će što duže ostati u hrvatskoj košarci. I nema smisla razbacivati se komplimentima, nadimcima i očekivanjima, treba ga pustiti da uživa u košarci i ne ponoviti greške iz prošlosti. 

Već godinama prizivamo novog Tonija Kukoča i Dražena Petrovića, ali moramo biti svjesni da ćemo takve igrače teško ikada više vidjeti. Nema smisla stavljati takav teret na mlade igrače, mnogi su pokleknuli pod takvim pritiskom i visokim očekivanjima. Treba ih pustiti da se razvijaju u miru i grade svoje ime u košarkaškom svijetu. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića