Obavijesti

Sport

Komentari 30

Čudesni Zubac sredio je Golden State, usporedili ga sa Shaqom

Čudesni Zubac sredio je Golden State, usporedili ga sa Shaqom
1

Zabio je Ivica Zubac 18 koševa uz sjajan šut iz igre 9/10, imao je 11 skokova, dvije asistencije i dvije blokade u 127-101 pobjedi Los Angeles Lakersa protiv aktualnih prvaka Golden State Warriorsa

VIDEO

Hrvatski centar Ivica Zubac (21) odigrao je najbolju utakmicu za Los Angeles Lakerse koji su na Božić u NBA ligi slavili kod prvaka Golden State Warriorsa 127-101! 

Zabio je Zubac u 30 minuta na parketu 18 koševa uz sjajan šut iz igre 9/10 iz igre, imao je 11 skokova, dvije asistencije i dvije blokade (jednu je zalijepio Greenu), a ovo mu je bila treća utakmica zaredom u početnoj petorci Los Angeles Lakersa.

Mladi hrvatski centar prema net ratingu od 25 bio je najbolji igrač Lakersa, koji su pobijedili Golden State na Božić u Oaklandu i bez pravog učinka LeBrona Jamesa (17 koševa i 13 skokova). Morao je LeBron izaći u trećoj četvrtini zbog ozljede prepone.

No nisu se Zubac i društvo uplašili, nastavili su sjajnom igrom pritiskati prvake i ostavili su Curryja na 15 koševa, Thompsona na pet, a Draymonda Greena na samo četiri koša. Iguodala je zabio najviše (23 koša), dobar je bio i Durant (21 koš, sedam skokova i sedam asistencija), ali nije išlo protiv raspoložene družine iz Los Angelesa predvođene sjajnim mladim Hrvatom koji je utakmicu završio kao drugi strijelac momčadi, više je zabio samo Kyle Kuzma (19 koševa). 

- Jabbar, Shaq i sad Zubac - ispalio je ESPN-ov stručni komentator Jeff Van Gundy, koji je smjestio mladog Hrvata u legende Lakersove franšize.

LeBron James opet nahvalio Hrvata

Zubac je počeo dobivati sve više prilika nakon što su prva dva centra, JaVale McGee i Tyson Chandler ispali iz sastava zbog bolesti i ozljeda.

McGee je dobio upalu pluća i neće ga biti neko vrijeme, Chandler je imao problema s leđima, vratio se protiv Warriorsa, ali tu je sad i Ivica Zubac koji bi morao dobiti mjesto u rotaciji jer je pokazao da ga zaslužuje.

- Morao sam izaći zbog ozljede, Warriorsi su imali 14-1 seriju, ali onda je Kuzma ubacio nekoliko bitnih slobodnihz bacanja. Rondo je odlično prepoznavao kad otići do kraja, a kad pronaći suigrače, a Zubac nam je bio jako važan, u obrani i napadu - rekao je LeBron James nakon utakmice.

U ostalim utakmicama božićnog programa u NBA ligi Houston je slavio protiv Oklahome 113-109. Bucksi su pobijedili Knickse 109-95, Mario Hezonja cijeli je susreta odgledao s klupe momčadi iz New Yorka.

Boston je slavio protiv Philadelphije 121-114 nakon produžetaka, Utah je pobijedio Portland 117-96.

NBA rezultati:

  • New York - Milwaukee 95-109
  • Golden State - Los Angeles Lakers 101-127
  • Houston - Oklahoma 113-109
  • Utah - Portland 117-96
  • Boston - Philadelphia 121-114
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka