Obavijesti

Sport

Komentari 33

Čudna odluka HTV-a: Umjesto dviju Hrvatica u vrhu slaloma i finala Kutije, prijenos skokova?!

Čudna odluka HTV-a: Umjesto dviju Hrvatica u vrhu slaloma i finala Kutije, prijenos skokova?!

Svjetski skijaški kup, natjecanje na koje je HTV otkupio TV prava, nije bio u programu ni na platformi HRTi, dok je finale Kutije šibica palo u drugi plan dok je u Obersdorfu vjetar prekidao natjecanje

VIDEO

Tri važna sportska događaja bila su na rasporedu u četvrtak poslijepodne. Dok je HTV u rasporedu na 2. programu imao prijenos finala veteranske Kutije šibica od 18.25, program mu je poremetio vjetar na prvoj postavi novogodišnje turneje skijaša skakača Četiri skakaonice iz Obersdorfa.

Sport koji prate skakačke nacije poput Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske, Norveške, Japana i u kojem Hrvatska nikad nije imala predstavnika (a ni skakaonicu) bio je javnoj televiziji važniji od finala malonogometnog turnira u Zagrebu.

Pa je tako prijenos trajao i dok se, prije drugog skoka Nijemca Stefana Krafta, mogao pratiti samo smjer vjetra na grafici u dnu ekrana. Nije bilo nikakve obavijesti da prijenos finala Kutije kasni.

51. Kutija šibica, polufinale, Biberon Koestlin - Poliklinika Milojević

- Imamo sad programske konzultacije. Kad se preklapaju sportska događanja, nije lako donijeti pravu odluku. Ovo su granične situacije, moglo bi se dogoditi da se nastavi natjecanje - rekao je komentator Stjepan Balog.

I doista, prijenos skijaških skokova se nastavio. No hrvatskim ljubiteljima sporta važniji i od skijaša skakača i od Kutije šibica svakako je bila druga vožnja slaloma Svjetskog skijaškog kupa u Semmeringu, koja je počela u 18.30, gdje je Hrvatska imala dvije predstavnice u vrhu.

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

Zrinka Ljutić, naime, bila je sedma nakon prve vožnje sa samo četiri desetinke do senzacionalnog pobjedničkog postolja, a Leona Popović na 13. mjestu. Te utrke, iako je HTV na nju otkupio prava prijenosa, nije bilo ni na jednom programu! Pa ni na platformi HRTi. Mogla se pratiti samo na Eurosport playeru.

Posljednja je to bila utrka prije dviju sljemenskih 4. i 5. siječnja, ali je na Prisavlju nisu pokazali. Zrinka je na koncu završila šesta, što joj je drugi najbolji rezultat karijere poslije petog mjesta u Courchevelu ranije ove godine, a Leona je osvojila 12. mjesto. Pobijedila je Amerikanka Mikaela Shiffrin, 80. put u Svjetskom kupu i 50. put u slalomu.

Inače, u Oberstorfu je pobijedio Norvežanin Halvor Egner Granerud skokovima od 142,5 i 139 metara, drugi je bio Poljak Piotr Zyla (132,5 i 137), a treći još jedan Poljak Dawid Kubacki (140,5 i 136 metara).

Veteransku Kutiju šibica, pak, osvojila je momčad KMN Meteorplast-Vitomarci pobjedom nakon sedmeraca 2-1 protiv sastava Pelmen ZGnogomet. Nakon 40 minuta nije bilo golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju