Sport

Komentari 106

Hrvatska ima prvu olimpijsku medalju! Jelić je u finalu Igara

Hrvatska ima prvu olimpijsku medalju! Jelić je u finalu Igara

Matea Jelić plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju pobijedivši Amerikanku Paige Pherson 15-4. U finalu od 14.30 čeka predstavnicu Velike Britanije Lauren Williams

Taekwondoašica Matea Jelić pobijedila je Amerikanku Paige McPherson 15-4 u polufinalu kategorije do 67 kilograma na Olimpijskim igrama, Hrvatska ima prvu olimpijsku medalju u Tokiju!

POGLEDAJTE VIDEO:

Europska prvakinja iz Sofije povezala je tri pobjede u Tokiju. Prvo je izdominirala Haićanku Lauren Lee (22-2) pa Brazilku Milenu Titoneli (30-9), obje su te brobe suci prekinuli prije kraja zbog prevelike bodovne razlike. A ozbiljniju šansu nije dala ni Amerikanki.

Naša je reprezentativka na samom početku borbe povela sa 5-0, u završnici prve runde povećala svoju prednost na 9-2, da bi u drugoj rundi pobjegla na 14-2.

Taekwondo - Women

U finalu od 14.30 po hrvatskom vremenu Kninjanka očekuje Britanku Lauren Williams koja je pobijedila Bjelokoščanku Ruth Gbagbi 24-18.

Ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u taekwondou, nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

Šansu za medalju ima i Toni Kanaet u kategoriji do 80 kilograma.  Rus Maksim Hramcov, prvi favorit kategorije do 80 kilograma, pobijedio je Egipćanina Seifa Eissu 13-1 i tako u repasaž povukao hrvatskog predstavnika. Dvije borbe dijele ga do bronce. Prvi na tom putu je Faysal Sawadogo iz Burkine Faso, borba je u 12.15.