Sport

Komentari 0

Čudo malih Zadrana: U finalu srušili Jug i osvojili prvenstvo!

Čudo malih Zadrana: U finalu srušili Jug i  osvojili prvenstvo!

Presretan sam, puno mi znači ova nagrada. Međutim, ovo nije samo moja nagrada, ovo je nagrada za cijeli klub, kazao je mladi Ante Donđivić, koji je osvojio nagradu za najboljeg igrača prvenstva

Talentirane vaterpoliste VK Zadar 1952 upoznali smo još prije dvije godine. Tada su u uzrastu do 12 godina na putu do naslova senzacionalno rušili Mladost, Jug i Primorje.

Ista ta generacija dvije godine je starija i iskusnija, sada nastupaju u kadetima, ali zato su još jači i još bolji. Sada su i u toj kategoriji pomeli konkurenciju. 

Zadarska djeca su u finalu pobijedila Jug 15-8, a na završnici u Splitu imali su briljantnih šest pobjeda. Redom su sređivali Jadran, Medveščak, Primorje, Solaris, POŠK. Nitko im nije mogao parirati pa čak ni Jug. 

VK Zadar je u finalu predvodio Bartol Košta sa šest golova, a četiri gola dodao je Ante Donđivić. Upravo on je dobio nagradu za najboljeg igrača prvenstva, a isto priznanje dobio je i prije dvije godine kada je njegova momčad osvojila prvenstvu u kategoriji do 12 godina. Zadar očito ima nebrušenog dijamanta koji bi jednom u budućnosti mogao dominirati i u reprezentaciji.

- Presretan sam, puno mi znači ova nagrada. Međutim, ovo nije samo moja nagrada, ovo je nagrada za cijeli klub. Hvala mojim trenerima Radetiću i Jovančeviću te mojim suigračima. Da nije bilo njih, ne bi bilo niti ove nagrade - kazao je skromni Ante, piše Sport023.

Ovo je očito tek početak ove sjajne generacije. Naravno, obzirom na njihov nevjerojatan talent i marljiv rad pod budnim oko trenera Ive Radetića, ovaj naslov nije nikakvo iznenađenje, ali ne pobjeđuje se svaki dan Jug, apsolutni vladar hrvatskog vaterpola i pojam za ovaj sport u našoj domovini. 

Najčitaniji članci