Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Čudo s Plitvica: S 11 godina Luka je najbolji kuglač svijeta

SUPERTALENT Luka Bičanić (11) prvi je put nastupio na Prvenstvu Hrvatske i srušio čak 570 čunjeva, što je najbolji rezultat u svijetu u njegovoj dobi

Foto: privatni album
10 komentara

Staza je bila prazna, mi seniori smo se odmarali. Luka je uzeo kuglu i bacio, onako iz znatiželje. Ostali smo u čudu vidjevši rezultat. Rekli smo mu da se mora prijaviti na prvenstvo Hrvatske, ispričao je Lukin otac Josip.

Lukina prva ljubav nije bilo kuglanje. S ocem je došao u zagrebački Dinamo i s odličnim rezultatima prošao probu. Htio je ostati, no kako Bičanići žive u Čatrnji blizu Plitvica, morali bi se preseliti u Zagreb.

- Luka je bio tužan, ali je nastavio s nogometom u lokalnom klubu. Kako mu ide? Ima prosjek tri gola po utakmici, u 14 utakmica zabio je 44 gola - kaže tata Josip.

Luka je učenik petog razreda O.Š. “Eugen Kvaternik” u Rakovici, a slobodno vrijeme koristi za sport. Tako je odlučio registrirati se za kuglački klub Plitvice i prijaviti se na prvenstvo Hrvatske. A kad tamo, u Ogulinu, šok... U prvom pokušaju Luka je s 570 srušenih čunjeva uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Ne samo to. Taj rezultat nitko nikad u svijetu nije ostvario s 11 godina.

- Ovih 570 srušenih čunjeva je respektabilan rezultat i na SP-u seniora. Luka ima 11 godina, a nastupio je s 12-godišnjacima. Tražili smo danima ima li sličan rezultat u svijetu i ništa nismo pronašli - ispričao je Josip Bičanić, dugogodišnji kuglač.

No Lukina prva ljubav je nogomet, a idol mu je, a tko drugi nego Lionel Messi. Kuglanjem se odlučio baviti tijekom zime jer je bila nogometna stanka. I impresionirao kuglače u Hrvatskoj. Da stvar bude bolja, Luka trenira kuglanje svega jednom na tjedan. Jer školske obaveze i nogometni treninzi ne dopuštaju više. No nastavi li ovako, a Luka tvrdi da hoće, mogla bi Hrvatska dobiti olimpijskog pobjednika u kuglanju...

Naši partneri pišu
Message