Sport

Komentari 190

Idemo po broncu! Hrvatice pale, Francuskinje su bile prejake...

Idemo po broncu! Hrvatice pale, Francuskinje su bile prejake...

Hrvatska je izgubila od Francuske 30-19 u polufinalu Eura. Francuskinje su od početka dominirale, uporne Hrvatice su se pokušavale vratiti, ali bilo je kasno. U nedjelju nas čeka borba za broncu

Do ovog susreta su napravile pravo čudo. Srušile mnoge divove i postale naše heroine. Ovaj poraz neće baš ništa pokvariti. Hrvatice su se hrabro borile, ali nije išlo. Što zbog našeg neiskustva igranja ovakvih utakmica, što zbog snage sjajne Francuske

Hrvatska je izgubila od Francuske 30-19 i tako će finale ipak ostati san. Krenuli smo jako dobro, ali naše neiskustvo nas je koštalo i dogodila nam se blokada na početku, Francuskinje su ušle u seriju laganih golova i utakmica je bila praktički riješena u prvom dijelu.

France vs Croatia

Previše smo griješili u napadu, gubili lopte i primali lagane golove. U prvom dijelu zabili smo samo pet golova, a od toga od 7. minute do 30. samo dva gola. Za to vrijeme Francuskinje su utrpale 12 golova (15-5). 

U drugom poluvremenu su se naše približile na minus sedam, za deset minuta igre zabile više nego u cijelom prvom dijelu, ali nisu mogle dalje od toga. Francuska je opet pojačala i na kraju osigurala kartu za polufinale uz konačan rezultat 30-19.

EHF Euro Women

Ovo nam je bilo prvo polufinale nekog natjecanja u povijesti i moramo biti ponosni na naše djevojke koje su dale sve od sebe. Jer nadamo se, ovo je tek prvi u nizu uspjeha naših igračica koje su pokazale kakvu snagu i zajedništvo posjeduju.

I dalje ništa nije gotovo, slijedi nam borba za broncu. U drugom polufinalu večeras igraju Danska i Norveška, a utakmica za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju od 15.30 sati.

France vs Croatia

Kod Hrvatske su po tri gola zabile Katarina Ježić, Valentina Blažević i Dora Krsnik, dok u redovima francuske reprezentacije po četiri pogotka su upisale Grace Zaadi, Niakate, Estelle Minko i Alexandra Lacabrere.