Obavijesti

Sport

Komentari 76

Cure, nema tuge. I bronca će biti vaše zlato u ovoj danskoj bajci

Cure, nema tuge. I bronca će biti vaše zlato u ovoj danskoj bajci

Hrvatski ženski rukomet, rekla je Tea Pijević nakon Njemačke, konačno je živ. Ne, neće opet umirati nakon ovog poraza. Neće ni ako se u nedjelju ne okite broncom. Pa ne može nam baš dovijeka taj hladni Herning donositi nesreću

VIDEO

Eh, dokad god bude rukometa, a bit će ga još dugo, dugo, Hrvati neće zaboraviti Thierryja Omeyera, Nikole Karabatića, Didiera Dinarta... Toliko su nam medalja učinili srebrnim, brončanim ili drvenim svojim obranama, golovima, udarcima da neće, nažalost, u zaborav nikada. Rukometašice? Teško da će baš tako brzo iz misli maknuti imena Amandine Leynaud, Cleopatre Darleux, Grace Zaadi, Beatrice Edwige... Ako eventualno niste povezali, baš kao da smo gledali Omeyera, Karabatića i Dinarta. Da ne uspoređujemo sve ostale.

POGLEDAJTE VIDEO: Modrić čestitao rukometašicama

Pokretanje videa...

Modrić i Duvnjak čestitali rukometašicama 01:00

Francuski rukomet još će jednom preko hrvatskog u borbu za zlato. Ali, s jednom bitnom razlikom. Za ovaj hrvatski rukomet - ženski - u Danskoj nitko nije ni dalekozorom vidio da će biti.

Stoga, iako drugi put nakon utakmice na njihovim licima nismo gledali osmijehe, pobjednički ples, erupciju radosti, kojih nije bilo ni protiv Norveške, ove će cure već tamo negdje u autobusu, zašto ne i uz koju pjesmu za vraćanje raspoloženja, shvatiti da će njihovo zlato biti bronca.

Ako već nije bilo polufinale... Želimo li prihvatiti realnost. .

Da, kapetanica Keti Ježić jasno i glasno rekla je da želi samo zlato, ništa drugo. Jer, možda i znate to, u subotu joj je rođendan. Ali, koliko sve ovo u danskoj zbilji dosad izgledalo bajkovito pa i iznad toga, realnost je realnost. Nekad više, nekad manje surova. Kad je netko bolji, koliko mu god izvan terena ne priznavali isto, koliko god srca ostavili na terenu, a ovo hrvatsko u Danskoj je nadoknađivalo sve drugo, onda je tu realnost malo lakše prihvatiti. Jer, rang Francuske ili Norveške još nismo.

France vs Croatia

Deset minuta. Eto, toliko je danas potrajala nada da možemo protiv Francuske, aktualnih europskih prvakinja, reprezentacije u čijoj ligi, pazite, igra 14 igračica u među polufinalistima. Treba li još što dodati? Imaju četiri igračice u europskom prvaku Gyoru, rukometnom Real Madridu, jednu u europskom viceprvaku Rostovu, dvije u četvrtoj ekipi Europe Metzu...

Onda kada su danske sutkinje isključile Anu Debelić, a taj je prekršaj bio najviše za žuti karton, onda kada nisu svirale prekršaj na Ćamili Mičijević, tada nam više nije bilo pomoći. Samo smo gledali kako jure u kontru, kao u beskrajnom danu. Da, ukočile su se naše cure, promašivale ono što su dosad pogađale, krale su im lopte Francuskinje kao nitko dosad u Danskoj, ali zar im itko može išta prigovoriti? Ni najmanje. Pa, hej, one su prvi put u životu igrale ovakvu utakmicu. Francuskinjama su takve kao dobar dan. Ma koliko god osmijeh naših cura bio cjepivo za nervozu, eto, nije baš svaki put i u svakoj prilici učinkovito.

Hrvatski ženski rukomet, rekla je Tea Pijević nakon Njemačke, konačno je živ. Ne, neće opet umirati nakon ovog poraza. Neće ni ako se u nedjelju ne okite broncom. Pa ne može nam baš dovijeka ni taj hladni Herning donositi nesreću.

Europsko prvenstvo, polufinale:

Francuska - Hrvatska 30-19 (15-5)

Francuska: Leynaud (3 obrane), Darleux (8 obrana); Nocandy 2, Coatanea, Valentini 2, Zaadi 4, Kouyate 1, Niakate 4, Dembele Pavlović 3, Sercien Ugolin 2, Flippes 2, Kanor, Edwige, Foppa 2, Nze Minko 4, Lacrabere 4

Hrvatska: Bešen, Pijević (7 obrana); P. Posavec, Krsnik 2, S. Posavec, Mičijević 2, Milosavljević 2, L. Kalaus 1, D. Kalaus, Ježić 3, Japundža, Šimara 2, Debelić 2, Mamić, Vidak 1, Blažević 3

Sedmerci: Francuska 3/5, Hrvatska 3/3

Isključenja: Francuska 2 minute, Hrvatska 4 minute

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica