Sport

Komentari 4

Čuvaj se, Pro Recco! Joković je pojačao Bresciju: 'Pa sad su nam skoro svi ciljevi ostvarivi'

Čuvaj se, Pro Recco! Joković je pojačao Bresciju: 'Pa sad su nam skoro svi ciljevi ostvarivi'

Nije bilo lako postići dogovor s Jokovićem. Planirao je nastaviti karijeru u velikom klubu kakav je Olympiacos. Ali, uvjerio se u naš projekt i entuzijazam, rekli su iz Brescije...

Snažna i precizna lijeva ruka. I tu vam je jasno da više nemate šanse. Može i lijevo i desno, može donji ili gornji kut, ma može i s dva metra ili pet metara. Kada Maro Joković ima loptu u rukama na svojoj desnoj strani gdje se osjeća kao da je rođen tamo, možete ga samo pustiti da odradi svoje jer ga ne možete zaustaviti.

Najbolji hrvatski vaterpolist i jedan od najboljih na svijetu, Maro Joković (32), napustio je grčki Olympiacos nakon godinu dana i svoju karijeru će, pomalo iznenađujuće, nastaviti u talijanskoj Bresciji. 

Nekada davno Posillipo, a danas Pro Recco su aposlutni vladari talijanskog, ali i europskog vaterpola i prirodno stanište za najbolje svjetske vaterpoliste. Joković je već igrao u Pro Reccu, a sada će trpati njihovu mrežu. Iz Brescije ga jedva čekaju vidjeti u svome bazenu.

- Nije bilo lako postići dogovor s Jokovićem. Planirao je nastaviti karijeru u velikom klubu kao što je Olympiacos. Ali, uvjerio se u naš projekt i entuzijazam i prihvatio je ponudu. Oduševljeni smo što smo uspjeli postići dogovor s jednim od najboljih na svijetu - rekao je klupski team manager Brando Dian, a predsjednik Andrea Malchiodi:

- Ovo je naš najvažniji posao za sljedeću sezonu. S njim su svi naši ciljevi ostvarivi. 

Bombarder iz Župe dubrovačke je većinu karijere proveo Jugu. Osvojio je dvije Lige prvaka, 13 naslova u hrvatskom prvenstvu te četiri hrvatska kupa. Naravno tu su i tri Lige prvaka kao i brojne medalje s reprezentacijom. Sjajni hrvatski topnik osvojio je dva zlata na SP-ima, a posebno važna njegova uloga bila je 2017. kada smo u Budimpešti srušili Mađare. Tu je i olimpijsko zlato i srebro te europsko zlato iz Zagreba 2010. uz još četiri bronce i jedno srebro sa svjetskih prvenstava. Također, na Svjetskom prvenstvu u Južnoj koreji 2019. godine uvjerljivo je odnio titulu najboljeg strijelca turnira.

Brescia je ovu sezonu završila na drugom mjestu iza Pro Recca, a osim senzacionalnog dolaska Jokovića, osigurali su dolazak još jednog sjajnog igrača. Riječ je o Grku Angelosu Vlachopoulosu, a momčad je pojačao i srpski reprezentativac Đorđe Lazić. Klub su napustili Figari i Presciutti koji su otišli upravo u mrskog rivala.

Pro Recco je nenadmašiv u vaterpolu općenito, ali Brescia bi im s novim pojačanjima itekako mogla zapapriti. A uz to i san o osvajanju Lige prvaka nije više toliko nedostižan.

Najčitaniji članci