Obavijesti

Sport

Komentari 4

Čuvaj se, Pro Recco! Joković je pojačao Bresciju: 'Pa sad su nam skoro svi ciljevi ostvarivi'

Čuvaj se, Pro Recco! Joković je pojačao Bresciju: 'Pa sad su nam skoro svi ciljevi ostvarivi'
1

Nije bilo lako postići dogovor s Jokovićem. Planirao je nastaviti karijeru u velikom klubu kakav je Olympiacos. Ali, uvjerio se u naš projekt i entuzijazam, rekli su iz Brescije...

VIDEO

Snažna i precizna lijeva ruka. I tu vam je jasno da više nemate šanse. Može i lijevo i desno, može donji ili gornji kut, ma može i s dva metra ili pet metara. Kada Maro Joković ima loptu u rukama na svojoj desnoj strani gdje se osjeća kao da je rođen tamo, možete ga samo pustiti da odradi svoje jer ga ne možete zaustaviti.

Najbolji hrvatski vaterpolist i jedan od najboljih na svijetu, Maro Joković (32), napustio je grčki Olympiacos nakon godinu dana i svoju karijeru će, pomalo iznenađujuće, nastaviti u talijanskoj Bresciji. 

Nekada davno Posillipo, a danas Pro Recco su aposlutni vladari talijanskog, ali i europskog vaterpola i prirodno stanište za najbolje svjetske vaterpoliste. Joković je već igrao u Pro Reccu, a sada će trpati njihovu mrežu. Iz Brescije ga jedva čekaju vidjeti u svome bazenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Swimming - 18th FINA World Swimming Championships

- Nije bilo lako postići dogovor s Jokovićem. Planirao je nastaviti karijeru u velikom klubu kao što je Olympiacos. Ali, uvjerio se u naš projekt i entuzijazam i prihvatio je ponudu. Oduševljeni smo što smo uspjeli postići dogovor s jednim od najboljih na svijetu - rekao je klupski team manager Brando Dian, a predsjednik Andrea Malchiodi:

- Ovo je naš najvažniji posao za sljedeću sezonu. S njim su svi naši ciljevi ostvarivi. 

Bombarder iz Župe dubrovačke je većinu karijere proveo Jugu. Osvojio je dvije Lige prvaka, 13 naslova u hrvatskom prvenstvu te četiri hrvatska kupa. Naravno tu su i tri Lige prvaka kao i brojne medalje s reprezentacijom. Sjajni hrvatski topnik osvojio je dva zlata na SP-ima, a posebno važna njegova uloga bila je 2017. kada smo u Budimpešti srušili Mađare. Tu je i olimpijsko zlato i srebro te europsko zlato iz Zagreba 2010. uz još četiri bronce i jedno srebro sa svjetskih prvenstava. Također, na Svjetskom prvenstvu u Južnoj koreji 2019. godine uvjerljivo je odnio titulu najboljeg strijelca turnira.

Brescia je ovu sezonu završila na drugom mjestu iza Pro Recca, a osim senzacionalnog dolaska Jokovića, osigurali su dolazak još jednog sjajnog igrača. Riječ je o Grku Angelosu Vlachopoulosu, a momčad je pojačao i srpski reprezentativac Đorđe Lazić. Klub su napustili Figari i Presciutti koji su otišli upravo u mrskog rivala.

Pro Recco je nenadmašiv u vaterpolu općenito, ali Brescia bi im s novim pojačanjima itekako mogla zapapriti. A uz to i san o osvajanju Lige prvaka nije više toliko nedostižan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener