Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ćuže spasio Jovićevića od ružnih povika, ali i negativnih brojki. Mladi Hrvoj oduševio u debiju

Ćuže spasio Jovićevića od ružnih povika, ali i negativnih brojki. Mladi Hrvoj oduševio u debiju
3

Junak utakmice bio je Mario Ćuže, 'palac gore' zaradili su mladići Hrvoj, Šutalo i Franjić, dok su 'palac dolje' dobili Marin i Kulenović. Igor Jovićević je u Zaprešiću slušao brojne uvrede s tribina...

VIDEO

Dinamo je golom Marija Ćužea svladao (1-0) Inter, tako stigao do još jedne prvenstvene pobjede. A Dinamo nije bio dobar, niti razigran, bilo je to daleko od predstave na kakvu nas je hrvatski prvak navikao u prvom dijelu sezone.

Jedini gol na utakmici zabio je Mario Ćuže, debitirali su Tin Hrvoj i Josip Šutalo, pa je za Dinamo u ovoj šampionskoj sezoni zaigralo već 34 igrača. Igor Jovićević ovom je pobjedom malo skinuo pritisak sa svojim leđa, ali i njemu je jasno kako Dinamo mora bolje. Točnije, puno bolje. I češće biti na razini drugog poluvremena iz Zaprešića.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo slavio u Zaprešiću

Pokretanje videa...

Dinamo pobijedio u Zaprešiću 00:49

Igor Jovićević u Zaprešiću je zaigrao u 4-4-2 sustavu s Marinom i Ćužeom na krilima, a Kulenovićem i Oršićem u vrhu napada. I nije to većim dijelom utakmice izgledalo dobro, 'modri' su (pre)dugo bili potuno bezopasni, nisu imali nikakvih ideja kako se opasnije približiti domaćim vratima.

Mislav Oršić bio je prilično aktivan, rastrčan, jednom je i zabio, ali njegov je gol opravdano poništen zbog zaleđa. Ponajbolji igrač Dinama iz prvog dijela sezone 'lutao' je po cijelom terenu, imao potpunu slobodu u igri, no Dinamu i dalje nedostaje njegova ubojitost. No, Oršić je lijepom asistencijom za Ćužu i 'otvorio' goste, ukupno bio od ponajboljih na terenu.

U 32. kolu HT Prve lige sastali se Inter Zaprešić i Dinamo

U početnoj postavi Dinama našlo se čak sedam U-21 igrača (Hrvoj, Šutalo, Franjić, Moro, Marin, Ćuže i Kulenović) od kojih su Hrvoj i Šutalo upisali prve minute u prvoligaškom društvu. I za razliku od nekih, cijelo vrijeme bili na visini zadatka, nisu igrali 'samo drugo poluvrijeme'.

Tin Hrvoj probijao se desnom stranom, išao 'gore-dolje', dodatno zakomplicirao borbu za poziciju na desnom boku gdje će Dinamo sljedeće sezone imati Stojanovića, Moharramija, Karačića, Pinta... Ovakav Hrvoj s njima se može ravnopravno boriti za mjesto u momčadi.

Josip Šutalo mirno je rješavao sve situacije s Komnenom Andrićem, bio siguran na zemlji, dominantan u skoku. Njih su dvojica, kao i Bartol Franjić zaradili 'palac gore', dok su neki ipak podbacili. Antonio Marin dugo vuče epitet velikog talenta, već je 'godinama' u sustavu seniorske momčadi, ali i protiv Intera je bio potpuno neprimijetan. Od njega se i dalje očekuje jako puno, ali i on sam mora postati 'gladan' igre, driblinga, golova...

U 32. kolu HT Prve lige sastali se Inter Zaprešić i Dinamo

Sandro Kulenović je konačno dočekao 'svojih pet minuta', vrijeme u kojem se treba dokazati treneru, te u izostanku Brune Petkovića - zabijati. Njemu se pak na želji i trudu ništa ne može zamjeriti, ali na efikasnosti i preciznosti - da. Mladi napadač previše je toga 'prokockao' protiv Intera, njegov golgeterski post u Dinamu postaje predug. 

Već od samog početka utakmice u Zaprešiću smo čuli i puno pogrdnih skandiranja, pa i uvreda upućenih prema treneru Igoru Jovićeviću. Dinamovi mu navijači ne praštaju slabe (blago rečeno) predstave njegove momčadi, njegov se Dinamo muči i protiv realno, nedoraslih mu suparnika kao što je Inter.

No Jovićevića je daljnjih neugodnosti u Zaprešiću spasio Mario Ćuže, 'modrima' je opasno prijetila i treća prvenstvena utakmica u nizu bez postignutog gola. A to se Dinamu zadnji put dogodilo još prije 15 godina, kada su 'modri' remizirali s Kamen Ingradom, Osijekom i Pulom 1856.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom