Obavijesti

Sport

Komentari 32

Da im nije hrvatskih igrača i trenera, ne bi bilo ni Salzburga

Da im nije hrvatskih igrača i trenera, ne bi bilo ni Salzburga
1

S Ottom Barićem igrali su finale Kupa Uefa. A da nije bilo Nina Bule, ispali bi iz lige i ne bi niti bilo Red Bulla. Utakmica na Rujevici na rasporedu je u 20.45 uz prijenos na HTV2

VIDEO

Vjerujem u Rijeku, to su dvije izjednačene momčadi, ali naš prvak će, vjerujem, proći dalje uz pomoć publike, kaže nam legendarni Otto Barić.

Herr Otto je jedan od najboljih trenera u povijesti Salzburga. S njima je dvaput bio austrijski prvak, igrao je finale Kupa Uefa, ušao je u Ligu prvaka.

U Mozartovu gradu je proveo četiri lijepe godine, od 1991. do 1995.

- Tad, naravno, nije bilo novca kao danas. Klub nije nosio ime sponzora Red Bulla. Navijači nikad nisu prihvaliti Red Bull. U moje vrijeme je Salzburg imao sjajne navijače - prisjetio se Otto Barić i nastavio:

- Danas je Salzburg klub u kojemu igrač nakon potpisa ugovora odmah dobije automobil. Takvo nešto su moji igrači prije 20-ak godina mogli samo sanjati.

Igrao je Salzburg finale Kupa Uefa 1994. godine s velikim Interom.

- Mi Hrvati smo tad bili glavni u Salzburgu. Na klupi sam bio ja, a na terenu Mladen Mladenović, Tomica Kocijan i Nikola Jurčević - ponosan je Herr Otto.

Nekoliko je hrvatskh nogometaša nosilo dres Salzburga i Rijeke, među njima Damir Milinović i Nino Bule.

- Milinović i ja smo bili u klubu 2005. godine. Ondje smo igrali šest mjeseci, trener nam je bio Nikola Jurčević. Bilo je to vrijeme kad se Salzburg borio za ostanak u ligi. Zabio sam dva gola u posljednjem kolu kod Bregenza kad smo pobjedom 2-1 izborili ostanak - kaže nam Nino Bule, koji radi kao trener u drugoligašu Novigradu.

- Matjaž Kek je izvrstan taktičar i mislim da će igrati na rezultat. Rijeka bi trebala proći dalje - dodao je Nino Bule, koji je za Riječane igrao od 2006. do 2008. godine.

Rijeka prolaskom u play-off Lige prvaka zarađuje najmanje pet milijuna eura. A to bi značilo i još barem osam europskih utakmica, u najgorem slučaju nastup u skupini Europske lige. Damir Milinović, bivši kapetan i legenda Rijeke, ne dvoji tko će večeras slaviti na Rujevici.

- U Salzburgu sam proveo lijepih šest mjeseci, ali Rijeka je bila i ostala moja. Austrijanci će sigurno napasti večeras, oni moraju jurnuti po gol, ali Rijeka kod kuće igra sjajno. Moj klub prolazi dalje - jasan je Damir Milinović, rekorder po broju nastupa za Rijeku.

Za momčad s Kvarnera igrao je 222 puta. Ponovno će s tribina bodriti novog prvaka. Ajmo, Rijeko!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade