Obavijesti

Sport

Komentari 8

Daj okreni taj ringišpil: Krama zavrtio suparnika za novi asist

Daj okreni taj ringišpil: Krama zavrtio suparnika za novi asist

Andrej Kramarić je u devet utakmica u kvalifikacijama za SP zabio tek dva gola, ali zato je naš najbolji asistent. Sve tri upisao je protiv Malte, a ona druga uslijedila je nakon sjajnog driblinga

VIDEO

Lovro Majer je fantastičnom dubinskom loptom izbacio pola momčadi Malte i uposlio Andreja Kramarića na desnoj strani. Lažnjakom je poslao igrača Malte po jogurt i burek pa uposlio Marija Pašalića koji nije imao težak posao. Loptu je poslao u praznu mrežu. 

Pokretanje videa...

Put Vatrenih na Maltu 00:29

Hrvatska je maksimalno ozbiljno odradila gostovanje na Malti i rabila domaćina sa 7-1 u pretposljednjem kolu kvalifikacija. A jedan od najzaslužnijih je Andrej Kramarić. Prvo je asistirao Perišiću za 1-0 u 6. minuti nakon pogreške Maltežana, Ćaleta-Car je glavom povisio na 2-0, u međuvremenu je Brozović zabio autogol i smanjio na 2-1, a onda je Krama stupio na scenu opet u 39. minuti. Iskoristio je fantastično Majerovo dodavanje, sjajno uočio Pašalića kako ulazi u peterac i asistirao mu za 3-1.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

U trenucima kada su se i jedni i drugi pripremali za odmor, Luka Modrić je zabio svoj treći gol u kvalifikacijama na lijepu asistenciju Pašalića i doveo nas u veliku prednost (4-1). Iako se nakon Brozovićevog autogola činilo kako nas čeka teža večer na Malti, našima je ipak poslužila za štimanje nišanskih sprava uoči Rusije.

Već početkom drugog dijela povisili smo na 5-1. Andrej Kramarić pucao je glavom nakon ubačaja s desne strane, golman Malte obranio je udarac, ali loptu poslao ravno na nogu Lovre Majera koji je zabio prvi gol za reprezentaciju. Zanimljivo, asistencija je pripisana Kramariću što znači da mu je to treća večeras. 

Javnost ga je često kritizirala da ne dodaje loptu suigračima i da je sebičan, no Krama ih je demantirao na najbolji mogući način. Protiv Slovačke je zabio prvi gol za reprezentaciju nakon godinu dana što mu je i jedini gol u kvalifikacijama uz ovaj večeras, nije u golgeterskoj formi u dresu Hrvatske pa kada njemu ne ide, možda će drugima. I tako je i bilo. 

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

S tri asistencije naš je najbolji asistent u kvalifikacijama uz Perišića, a briljira i u Bundesligi. Namjestio je čak šest golova i ispred njega je samo Thomas Müller (8). Posebno je raspoložen bio u prvom kolu kada je triput asistirao u pobjedi nad Augsburgom (4-0). Definitivno neki novi Krama.

Više od mjesec dana je do Božića, ali Maltežani su uranili s poklonima. Sa svojim greškama darivali su naše igrače pa u 53. minuti i Kramarića koji je zabio za 6-1 nakon velike pogreške. Jedan od igrača domaće momčadi nonšalantno je išao dodati loptu suigraču, no dodao je Krami. 

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

Maltežani su totalno pali u drugom poluvremenu, 'vatreni' su nastavili prijetiti, a u 64. minuti Lovro Majer zabio je drugi gol i postavio konačnih 7-1. Kombinirao je s Livajom, izbio sam pred golmana na lijevoj strani peterca i krasno zakucao loptu u rašlje.

Ovo je rekordna pobjeda Hrvatske u gostima jedne službene utakmice. Hrvatska nikada nije zabila ovoliko golova u gostima u jednoj službenoj utakmici. Do sada je rekord bio šest golova protiv Kosova 2016. godine (6-0) i Andore (6-0) 2007. godine. 

Uvjerljivije smo samo pobjeđivali Australiju 1998. (prijateljska) i Andoru kod kuće u kvalifikacijama za Euro 2008. (po 7-0) te San Marino u prijateljskoj 2016. (10-0).

I Hrvati i Rusi (pobijedili Cipar 6-0) su se tako raspucali uoči nedjeljne utakmice na Poljudu koja donosi sve. Rusija može i s bodom izboriti Svjetsko prvenstvu, Hrvatskoj će kartu za Katar osigurati samo pobjeda. Susret posljednjeg kola kvalifikacija igra se u nedjelju na Poljudu od 15 sati, a goste će dočekati pakao. Stadion je odavno rasprodan i nadamo se kako će navijači nositi naše 'vatrene' do novog SP-a.

Sve golove pogledajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe