Obavijesti

Sport

Komentari 35

Dalić čeka ždrijeb: Iz Afrike i Azije već su zvali za utakmice

Dalić čeka ždrijeb: Iz Afrike i Azije već su zvali za utakmice
2

Od izvora bliskih izborniku, doznajemo da će on inzistirati samo na jakim protivnicima u prijateljskim utakmicama. Neke ponude za prijateljske utakmice iz Azije i Afrike su naši već dobili, ali čeka se ždrijeb

VIDEO

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije, na ždrijeb Svjetskog prvenstva u Moskvu putuje 29. studenog. Planirano je da naša delegacija u Moskvi bude tri dana. Izbornik će sudjelovati na radionici s ostalim izbornicima, sresti će se s nekim starim poznanicima poput Vahida Halilhodžića, izbornika Japana, koji mu je bio direktor dok je Dalić igrao za Velež iz Mostara.

Vaha je nedavno u razgovoru za 24sata nahvalio Dalića kojega smatra pravim čovjekom za klupu Hrvatske. Izbornik je, kako je najavio nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo, uzeo odmor. Malo se povukao od javnosti, ali od izvora bliskih njemu doznajemo kako je taj odmor itekako aktivan. Primjerice, već je dobio nekoliko upita za prijateljske utakmice. Stigle su neke ponude, ali izbornik je, naravno, odlučio pričekati ždrijeb i vidjeti s kim će Hrvatska biti u skupini.

Navodno su ponude stigle od nekih jakih reprezentacije iz Azije i Afrike. Dalić će, doznajemo, inzistirati na tome da Hrvatska ima izuzetno jake protivnike prije početka Mundijala. Primjerice, Hrvatska je prije posljednjeg Eura igrala protiv San Marina, Izraela, Moldavije i Mađarske, a Dalić sad želi puno jače protivnike. Želi reprezentacije koje imaju puno veći svjetski rejting. Pričekat će ždrijeb 1. prosinca, a onda su planirane njegove posjete nekim našim reprezentativcima.

Svjestan je kako ga čeka težak posao, ali odaje dojam čovjeka koji je odlučan i koji će na Mundijal voditi samo one igrače koji budu imali dobru minutažu u svojim klubovima. Neki bi zbog toga mogli biti u problemima, ali Dalićev je nogometni postulat da može računati samo na igrače koji igraju redovito. Naravno, postavlja se i pitanje stožera. Tu su Marjan Mrmić i Ivica Olić koji sigurno ostaju, a Dalić je nekoliko puta ponovio kako u njemu želi Dražena Ladića i Darija Srnu. Njih su dvojica i dalje izbornikova želja, Srnu će čekati do ožujka i prvog idućeg okupljanja reprezentacije. Naravno, mora vidjeti kakav će biti njegov status.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Puno se ovih dana pisalo o njegovom ugovoru i o iznosu njegove plaće. Brojke su se kretale od 20 pa do 40 tisuća eura mjesečno, ali kako čujemo izborniku to ni izbliza nije bilo ključno. Od Livna, preko Splita, do Varaždina svugdje je posljednjih dana i tjedana bio zaustavljan na ulici. Njegovi prijatelji kažu da je iznenađen i šokiran s podrškom koju je dobio. Na krilima te podrške ide po drugi krug Mundijala, a onda je sve moguće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska