Zlatko Dalić uoči utakmice s Belgijom | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 25

Dalić: Englezima je još u glavi onaj poraz iz polufinala SP-a

Dalić: Englezima je još u glavi onaj poraz iz polufinala SP-a

Očekujemo agresivnu Englesku koja će nas napasti i pokušati dati gol što prije, ali sigurno je i da Hrvatska ne dolazi kao autsajder na Euro. Moramo biti skromni i ići korak po korak, rekao je Dalić

VIDEO

Uoči sutrašnje prijateljske utakmice između Hrvatske i Belgije, izbornik Zlatko Dalić i hrvatski reprezentativac Domagoj Vida na konferenciji za mediji govorili su o protivnicima koji ih očekuju na Europskom prvenstvu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić uoči priprema

Pokretanje videa...

Dalić uoči početka priprema za Euro 01:46

- Utakmica protiv Belgije nam je važan ispit prije Eura. Moramo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu i pripremiti se za Euro - rekao je Vida. 

Hrvatska je prije tri godine napravila povijesni uspjeh na SP-u.

- Navijači uvijek imaju velika očekivanja od nas, podigli smo visoko ljestvicu, ali nam to ne stvara veliki teret. Možda malo, ali igrat ćemo sa srcem i želimo narod učiniti sretnim - kazao je Vida nakon čega je komentirao belgijskog napadača koji igra u Interu.

FIFA World Cup 2018 - Croatia vs England

- Lukaku je jedan od najboljih napadača na svijetu i imam samo hvale riječi za njega. Igra s mojim suigračima Brozovićem i Perišićem.  Dat ćemo sve od sebe da ga zaustavimo kako ne bi zabio gol - rekao je Vida. 

Hrvatski reprezentativac komentirao i ozljedu Lovrena, ali vjeruje da ih to neće spriječiti u ostvarenju dobrog rezultata.

- Žao mi je za Lovrena i nadam se da će biti spreman što prije. Imamo dobre mlađe igrače na toj poziciji i vjerujem da će bilo tko dati sve od sebe. Ne bi se trebali bojati. Nije sve na nama obrambenim igračima  - rekao je Vida pa prokomentirao kako je igrati bez publike. 

- Nije lijepo i ugodno, već smo se navikli. Očekujemo trenutak kada će se navijači vratiti jer na kraju zbog njih i igramo tako da se nadam da će pandemija ubrzo završiti - zaključio je Vida. 

Izbornik Zlatko Dalić svjestan je uspjeha koji su ostvarili na Svjetskom prvenstvu, ali je rekao da se u redovima momčadi sada ipak nalaze drugi igrači.  

Uefa smanjila nagradni fond: Hrvatska već zaradila 9 milijuna
Uefa smanjila nagradni fond: Hrvatska već zaradila 9 milijuna

- Povijesni rezultat smo napravili prije tri godine, bili smo drugi na svijetu, ali ovo nije ista momčad. Došlo je puno novih mladih igrača i trebat će nam vremena da se uigramo i budemo zapaženi - rekao je Dalić nakon čega je prokomentirao sutrašnjeg protivnika. 

- Točno je da igramo protiv najbolje momčadi na svijetu po Fifinoj ljestvici te imamo veliki respekt prema njima. Utakmica je jako važna. Rezultat je taj koji daje sigurnost, samopouzdanje i motiv, a mi ga želimo napraviti. Sigurno je da i jedni i drugi želimo dobar rezultat te je vrlo važno da ne bude nikakvih ozljeda - kazao je Dalić. 

Velika Gorica: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Armenije

Hrvatska prvu utakmicu na Euro igra protiv Engleske 13. lipnja na stadionu Wembley u Londonu. 

- Mi smo to već doživjeli nakon Svjetskog prvenstva da nas protivnici gledaju drugačije jer smo drugi na svijetu. Znamo da Englezi žele pobjedu i sigurno da im je u glavi ostao poraz iz polufinala SP-a. Očekujemo agresivnu Englesku koja će nas napasti i pokušati dati gol što prije, ali sigurno je i da Hrvatska ne dolazi kao autsajder na Euro. Moramo biti skromni i ići korak po korak - kazao je Dalić. 

Raskol u Njemačkoj uoči Eura: Bayernovi igrači se pobunili protiv izbornika zbog postave
Raskol u Njemačkoj uoči Eura:  Bayernovi igrači se pobunili protiv izbornika zbog postave

Iako je Češka izgubila od Italije 4-0, a Škotska remizirala s Nizozemskom, Dalić smatra da se ne treba opustiti te da ih ne treba zanemariti. 

- Pratimo sve utakmice i znamo što nas očekuje. Sada smo se fokusirali na Englesku. Nitko od njih ne otkriva karte do kraja. Mi isto tako moramo biti oprezni. Prijateljske utakmice baš toliko i ne znače u smislu da će sve pokazati. Vjerojatno i čuvaju neke igrače da se ne bi ozlijedili. Igramo s dva domaćina i najopasniji protivnik nam je sigurno Engleska, ali ne treba zanemariti Čehe i Škote. 

Champions League Final - Manchester City v Chelsea

Dalić je komentirao i ozljedu jednog od najvažnijih igrača u reprezentaciji Belgije koji je podvrgnut operaciji, a za njihovog izbornika ima samo riječi hvale. 

- Žao mi je što je De Bruyne ozlijeđen i bila bi šteta da Europsko prvenstvo prođe bez takvog igrača. Za Martineza mislim da je jedan od najboljih trenera na svijetu jer ako su prvi na Fifinoj ljestvici dugi niz godina onda zaista vrijede - kazao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner