Obavijesti

Sport

Komentari 119

Dalić: Luki sam dao slobodu, a Raketu nagovorio da se povuče

Dalić: Luki sam dao slobodu, a Raketu nagovorio da se povuče
1

"Rekao sam dečkima da sam odradio svoj posao za ovu utakmicu i da moramo ostati džentlmeni bez obzira na sve, da nema nikakve euforije. Ovakvi komentari, pa to je moguće samo u Hrvatskoj"

VIDEO

Zahvaljujući mojim igračima koji su odradili fantastičan posao i perfektnih 90 minuta, završilo je odlično. Kad svi ispunimo zadatke, onda smo najbolja momčad, kazao je izbornik Zlatko Dalić nakon debitantske pobjede na klupi hrvatske nogometne reprezentacije.

- Velik je bio pritisak, ali sreća prati hrabre. Moramo biti pametni i mirni, ovo je samo mali korak prema Rusiji. Nije bilo puno vremena kroz treninge, samo smo išli kroz priču. Znali smo da je Ukrajina najopasnija po bokovima, zato sam ih pojačao. I dao sam Luki slobodu i vratio Rakitića na poziciju koju je igrao u Barceloni. Isprva to nije prihvaćao, ali rekao sam mu da to treba za Hrvatsku i eto. Hvala i bivšem stručnom stožeru koji je izgurao skoro cijele ove kvalifikacije. Kramarić? On je pratio desnog beka Matvienka koji je najopasniji iz drugog plana - objasnio je Dalić taktičke poteze

- Znao sam da nema razloga povući se jer nam se onda može dogoditi problem, zato sam ih tjerao van. Rekao sam dečkima da sam odradio svoj posao za ovu utakmicu i da moramo ostati džentlmeni bez obzira na sve, da nema nikakve euforije. Ovakvi komentari, pa to je moguće samo u Hrvatskoj. Mojim dečkima svaka čast, neka ostanu gospoda do kraja.

Hrvatska ide u dodatne kvalifikacije, ali Dalić još ne zna hoće li nastaviti voditi "vatrene".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Neću razmišljati dalje, ja sam svoje odradio. Vidjet ćemo što će biti kasnije. Odmorit ću se s obitelji, a što će biti dalje, vidjet ćemo. Nema nikakvog pritiska.

Osvrnuo se i na neke kritike oko njegova imenovanja.

- Nisam pitao ništa, prihvatio sam poziv i rekao sam da ću za Hrvatsku ići pješke ako treba. Nisam ničim opterećen, imam svoje ime i svoj status, sve sam stekao sam. Čuo sam puno negativnih komentara, čemu sve to? Otišao sam prije sedam godina iz Hrvatske s koferom i sam sam, uz pomoć obitelji, došao tu gdje jesam. Niti me tko gurao ni upućivao. Čuo sam neke komentare pa to moram reći na Hrvatskoj televiziji - zaključio je Dalić za HRT.

Andrej Kramarić zabio je dva gola i odveo nas u dodatne kvalifikacije. On je naš junak.

- Ovo mi je jedna od najdražih utakmica u karijeri. Ovo su mi jedni od najdražih golova u karijeri i posvećujem ih obitelji. 

Izbornik Zlatko Dalić je rekao kako sad se ide odmoriti u Split i pogledati svoj Varaždin pa posjetiti roditelje u Livno. Ispričao se što je utakmicu vodio u trenirci, ovo je bila radna utakmica i izborniku priliči da utakmicu vodi u odjelu. 

- Netko je večeras trebao voditi i  zagrijavanje. Bila je radna utakmica, ali u idućoj ću biti u odjelu - rekao je novi izbornik Vatrenih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...