Obavijesti

Sport

Komentari 10

Dalić otkrio gdje bi volio vidjeti Modrića nakon mirovine. Luka: Kvalifikacije? Još nisam odlučio

Dalić otkrio gdje bi volio vidjeti Modrića nakon mirovine. Luka: Kvalifikacije? Još nisam odlučio

U sportskom smislu 2022. je za mene bila sjajna, a neću je pamtiti po lijepom jer sam izgubio oca, rekao je izbornik i poručio susjedima: Moramo zaboraviti sve animozitete, probleme i svađe

VIDEO

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić još zbraja dojmove nakon sadržajnog završetka 2022. U intervjuu za srpski portal Pink govorio je, između ostalog, i o budućnosti Luke Modrića među "vatrenima" i ulozi koju mu je namijenio kad odluči završiti igračku karijeru.

POGLEDAJTE VIDEO: "Vatreni" kao mali

Pokretanje videa...

specka vatreni kada su bili mali 02:38

- Luka je važna karika, najvažnija u našoj reprezentaciji, kapetan koji igra možda i najbolji nogomet u karijeri, uživa u nogometu i u utakmicama svoje reprezentacije. Ono što ja želim i što kao izbornik forsiram i tražim da u moj stručni stožer ulaze igrači koji su bili u reprezentaciji. I Mandžukić i Olić i Ćorluka bili su u Rusiji - rekao je Dalić i dodao:

- U svakom slučaju, jednog dana kad Luka završi igračku karijeru bit će mu ponuđeno i, ako ja budem izbornik, volio bih da se uključi u stručni stožer na bilo koji način. Isto tako i Rakitić i drugi igrači koji imaju velike zasluge. Ja ću učiniti što je do mene da se oni koji se žele baviti trenerskim i menadžerskim poslom uđu u krug reprezentacije. To je dobro za naš nogomet, ali i dobar putokaz svim drugim reprezentacijama da uđu oni koji imaju iskustvo europskih i svjetskih prvenstava i koji su napravili velike karijere.

Livno: Svečani doček Zlatka Dalića, izbornika nogometne reprezentacije

Modrić je, pak, u intervjuu za Sportske novosti otkrio da ne zna hoće li igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj koje počinju u ožujku iako je pikirao završnicu Lige nacija u lipnju.

- Još nisam razgovarao s izbornikom Dalićem. Treba vidjeti kakva su njegova razmišljanja i vjerojatno ćemo se odmah poslije Nove godine čuti i u miru razmijeniti stavove. Moja uvjerenja da mogu nisu sporna, treba vidjeti kakva su njegova i što je najveći interes reprezentacije. Vidjet ćemo. Sigurno je da želim igrati Final Four, no idemo utakmicu po utakmicu. Pet-šest mjeseci je dugi period obveza u karijeri 37-godišnjaka.

Dalić je nakon dočeka u Zagrebu na pitanje hoće li Modrića nagovoriti da ostane od Eura 2024. uz osmijeh na licu poručio:

- Dogovorit ćemo se...

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco

Po čemu će pamtiti 2022. godinu, a što želi zaboraviti?

- U sportskom smislu 2022. je za mene bila sjajna ako gledamo Svjetsko prvenstvo, a neću pamtiti po lijepom jer sam u lipnju izgubio oca tako da je ovo za mene bila i tužna godina. Ali to je život, moramo ga prihvatiti.

Pred kraj godine preminuo je i Siniša Mihajlović, legendarni srpski nogometaš.

- Upoznao sam ga davno, u Vinkovcima kad sam igrao nogomet igrali smo neke turnire zajedno, bio je veliki igrač, imao veliku karijeru, bio dobar trener i imao je svoj stav. Bio je poseban. Svi ćemo ga pamtiti kao velikog igrača i sjajnog izvođača slobodnih udaraca. Njegova prerana smrt velik je udarac za cijelu regiju. Teško je kad odlaze mladi ljudi, žao mi je kad nas napuštaju. Bio sam u kontaktu s njegovom obitelji, ovo je situacija u kojoj moramo shvatiti da je život prekratak i da moramo zaboraviti sve animozitete, probleme, svađe, biti više tolerantni jedni prema drugima. Žao mi je zbog Siniše, imao je veliku borbu i nije uspio pobijediti. Ja ću ga pamtiti i kao velikog igrača, velikog čovjeka i velikog trenera - rekao je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome