Obavijesti

Sport

Komentari 103

Dalić otkrio kako je motivirao igrače i dodao: Čim uđemo u komfor, to onda ne bude dobro

Dalić otkrio kako je motivirao igrače i dodao: Čim uđemo u komfor, to onda ne bude dobro

Kovačić je bio sjajan, borio se, zatvarao, trčao. Bilo ga je svugdje, ovo je pravi Mateo, rekao je izbornik i dodao: Liga nacija? Idemo pokušati napraviti podvig

VIDEO

Zlatko Dalić izjednačio je rekord mentora Ćire Blaževića po broju utakmica na klupi hrvatske reprezentacije i pobjedom u Turskoj (2-0) isprao gorak okus nakon remija protiv Walesa u Splitu.

- Prvo da čestitam dečkima, po tko zna koji put pokazali su karakter, volju i motiv. Puno im je značila utakmica nakon onog gola u zadnjoj sekundi. Kad se vratiš u ovakvom ambijentu, gdje je Livaković imao sjajnih situacija i uspiješ pobijediti... Dečkima svaka čast. Nije lako doći ovdje pred 40.000 ljudi i pobijediti - rekao je Dalić za Novu TV.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić nakon Turske

Pokretanje videa...

Dalić nakon pobjede u Turskoj 03:02

Koliko je bilo teško podići momčad nakon onog kiksa?

- Bili smo pravi i protiv Walesa, nije to bilo loše, samo nije bilo sreće. Primili smo gol u zadnjoj sekundi. Nije bilo straha, igrali smo pred motiviranim protivnikom. Nismo imali kontrolu tijekom cijele utakmice i zabili smo dva gola. Ovo može biti dobra priprema za Ligu nacija.

Kako komentira tri promjene u prvih 11, Barišić umjesto Sose, Stanišić umjesto Juranovića, Pašalić umjesto Livaje.

- Dobro smo napravili. Gledali smo analizu protivnika, znali smo što i kako rade, na toj desnoj strani Borna je stajao blizu protivnika, Perišić mu je pomagao. Stanišić je bio dobar i pravovremen, namjestio gol. Pašalić je ulazio unutra, što je Krama radio u Splitu. Ovo je dobar rezultat, pobjeda koja nas motivira prema dalje. Ima još prostora za napredak.

POGLEDAJTE VIDEO: 'GRIJEŠILI SMO BESPOTREBNO, LIVAKOVIĆ NAS JE SPASIO'

'Konkurencija je uvijek jako dobra'

Što znače ove promjene za iduće utakmice?

- Konkurencija je uvijek jako dobra, ne želim da imamo komfor. Čim uđemo u komfor, ne bude dobro. Želim da svi budu u ritmu utakmica, svi koji su na klupi da mogu donijeti prevagu i to je bitno. Imamo kadar od 20 igrača koji mogu biti ti, nitko se ne može i ne smije opustiti. Vezni red igra fenomenalno, uspio istrčati. Imali smo i grešaka, loših pasova. Mogli smo tu biti kažnjeni, ali nismo.

Mateo Kovačić zabio je dva komada.

- Kad Kova da, uvijek da po dva gola. Bio je sjajan, borio se, zatvarao, trčao. Bilo ga je svugdje, ovo je pravi Kovačić - rekao je Dalić i osvrnuo se na završnicu Lige nacija u lipnju:

- Lijepo je da je ta 72. s pobjedom, da je dostignut taj rekord. Idemo se spremati za Ligu nacija, imamo sposobnost i kvalitetu, vidjet ćemo. Nećemo raditi prevelik pritisak. Rekao sam dečkima "Nema pritiska, bitno je koji ćemo biti na kraju, a ne sad". Tako i u Ligi nacija, pokušati napraviti podvig. Možemo, spremni smo i probat ćemo.

Turski novinari upitali su ga za komentar njihove selekcije.

- Turska nam je najveći konkurent, najbolja reprezentacija u skupini pored nas, no rasplet je još daleko. Branili su se pametnim blokom i stvarali nam probleme u kontri i polukontri, a posao nam je olakšao izlazak Calhanoglua. Under je bio jako opasan, a u drugom dijelu smo imali dosta problema s Kadiogluom. Bili su nam teži suparnik od Walesa, a nema straha za njih nakon ovakve predstave, imaju kvalitetu, organizaciju i dobre igrače - rekao je Dalić..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 103

VIDEO

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović

Dalić je otkrio popis za Euro: 'Vlašić je puno bolje nego što je bio, Perišić će dobiti priliku!'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić je otkrio popis za Euro: 'Vlašić je puno bolje nego što je bio, Perišić će dobiti priliku!'

Zlatko Dalić otkrio je popis 'vatrenih' za Euro i rekao: 'Svjesni smo velikih očekivanja, velikih ambicija, ali ima još puno reprezentacija koje imaju velike šanse. Imamo najtežu skupinu na Euru'
Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti