Obavijesti

Sport

Komentari 13

Dalić otvoreno: Ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija

Dalić otvoreno: Ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija
1

Imao sam neke ponude nakon SP-a, ali ih nisam želio potencirati. U meni i dalje ima vatre za ovaj posao i nakon SP-a zacrtao sam dva cilja, rekao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić

VIDEO

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je u emisiji "Treće poluvrijeme-specijal" televizije HNTV. Između ostalog, izbornik je govorio o nadolazećem Euru sljedećeg ljeta.

Pokretanje videa...

Vatreni 01:17

- Ne možemo imati bolje otvaranje, nego utakmicu na Wembleyju protiv Engleske. Bit će 20,000 Hrvata, sjajna atmosfera. Ali, neće biti lako, pogotovo nakon polufinala na Svjetskom prvenstvu gdje smo ih dobili. Oni će tražiti osvetu. Češka? Dobila je Engleze, pokazala je kvalitetu. Kao posljednjeg člana skupine ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija koje se pojavljuju u tom susretu, a i to je kvalitetna reprezentacija, a ne bih volio ni Škotsku jer bi igrali kao gosti - rekao je Dalić.

Dotakao se i teme priprema za Euro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zanimaju me samo jaki suparnici, a ne bildanje statistike u slabim utakmicama. Ne znamo još točno s kim ćemo igrati, ali želja je jasna. Prije SP-a igrali smo sve redom jake utakmice protiv Meksika, Perua, Brazila i Senegala. Tako želimo odraditi i dvoboje u ožujku i lipnju iduće godine.

Nakon srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu imao je brojne ponude. No, odlučio je ostati na čelu hrvatske vrste.

- Imao sam neke ponude nakon SP-a, ali ih nisam želio potencirati. U meni i dalje ima vatre za ovaj posao i nakon SP-a zacrtao sam dva cilja. Jedan je da vratimo reprezentaciju u Split, a drugi je Euro. Oba smo ostvarili i idemo dalje. Meni nitko ne može platiti ponos i sreću koju osjetim s reprezentacijom u Splitu ili u Rijeci kada ostvarimo plasman na Euro.

Dalić je u reprezentaciju uvrstio Nikolu Vlašića, Josipa Brekala, Duju Ćaleta-Cara, Bornu Barišića... Upravo će ovi nogometaši jednog dana biti predvodnici Vatrenih.

- Rekao sam i ranije, dok god sam izbornik bit ću zahvalan igračima iz Rusije. Oni su moji stožerni igrači, naši senatori. Neupitno je naša nogometna budućnost svjetla, ali ti mladi igrači moraju stasati uz ModrićaPerišićaRakitića… Bit će im lakše. Znao sam da nam treba svježa krv i nova snaga nakon Svjetskog prvenstva, pogotovo nakon tog sjajnog rezultata jer smo ranije nakon velikog rezultata padali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu