Obavijesti

Sport

Komentari 123

Dalić: Ovo je najteža skupina, a protiv Italije bi mogla pasti odluka. Znamo što je prvi korak

Dalić: Ovo je najteža skupina, a protiv Italije bi mogla pasti odluka. Znamo što je prvi korak

Igramo protiv aktualnog prvaka Europe, protiv aktualnog osvajača Lige nacija i mi kao treći na svijetu, po tome je ovo najteža grupa. Bit će zahtjevno i teško, rekao je izbornik

VIDEO

Zlatko Dalić nije bio osobito zadovoljan nakon ždrijeba Europskog prvenstva, ali je svjestan snage "vatrenih" i vesele ga spektakularni sudari protiv Španjolaca i Talijana u grupnoj fazi Eura. Tu je i jedna nepoznanica, Albanija.

POSLUŠAJTE PRVU IZJAVU:

Pokretanje videa...

izjava dalić 01:16

- Najteža grupa. Igramo protiv aktualnog prvaka Europe, protiv aktualnog osvajača Lige nacija i mi kao treći na svijetu, po tome je ovo najteža grupa. Bit će zahtjevno i teško, i Albanija je igrala dobro u kvalifikacijama - kazao je izbornik za HTV i nastavio:

- Prva utakmica protiv Španjolske u Berlinu bit će spektakl. Težak ždrijeb, teški protivnici. Talijani imaju kvalitetu i vrlo dobru momčad. Albance moramo vrlo dobro proučiti, po svemu bi treća mogla odlučivati protiv Italije. Nadam se da ćemo se dobro spremiti i biti zdravi, to je najvažnije. Znamo što je prvi korak, proći grupnu fazu.

 

Hrvatska će sve tri utakmice igrati na sjeveru Njemačke.

- Imamo tri grada, Berlin, Leipzig i Hamburg, ovdje na sjeveru, moramo riješiti i kamp. Gdje god igrali, bit će velika podrška navijača. Imat ćemo jako, jako dobre uvjete.

UEFA Euro 2024 Final Draw

Dalić je unatoč svemu optimist.

- Nadam se da ćemo to uspjeti apsolvirati kao i dosad. Teško, vrlo, vrlo neizvjesno. Bit će velika borba. Bit će spektakl sve tri utakmice, ne smijemo podcijeniti Albaniju. Nezgodno, teško, borbeno će biti, ali na to smo naučili. Idemo se polako spremati, šest mjeseci je pred nama. Nadam se da mi to možemo riješiti - zaključio je.

UEFA Euro 2024 Final Draw

Kustić: Možemo napraviti pravi rezultat

- Sigurno smo ušli u najjaču skupinu gledajući poimence, imamo aktualnog europskog prvaka, osvajača Lige nacija i trećeg na svijetu. Bit će zanimljivo, prva utakmica u Berlinu, bit će puno naših navijača sa Španjolskom. Vjerujem u izbornika i u naše igrače. Ako budemo svi na nivou i pravi, vjerujem da možemo napraviti pravi rezultat - kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Ždrijeb Eura 2024.:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...