Obavijesti

Sport

Komentari 962

Zorro Lovro srušio je Dance, Hrvatska na vrhu skupine!

Zorro Lovro srušio je Dance, Hrvatska na vrhu skupine!
25

Hrvatska je u petom kolu Lige nacija pobijedila Dansku, zauzela prvo mjesto u skupini i stigla jako blizu plasmana u završnicu! Poveli smo preko Sose u 49. minuti, izjednačio je Eriksen u 77., a dvije minute kasnije pobjedu je donio Majer

U dvoboju 5. kola 1. skupine Lige nacija hrvatski nogometaši su na zagrebačkome Maksimiru pobijedili Dansku s 2-1 (0-0), te imaju šansu u zadnjoj utakmici u nedjelju u Beču protiv Austrije izboriti završni turnir natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska u Danska 01:01

Pogotke su za Hrvatsku dali Borna Sosa (49) i Lovro Majer (79), a za Dansku Christian Eriksen (77).

Hrvatska je time osigurala ostanak u najjačem razredu Lige nacija, a po prvi puta u povijesti plasirat će se na završni turnir ukoliko u nedjelju u Beču svlada Austriju ili ukoliko Danska ne pobijedi Francusku.

Također, Hrvatska će s ovom pobjedom biti u prvoj jakosnoj skupini kvalifikacija za EURO 2024. 

Susret Hrvatske i Danske u 5. kolu Lige nacija

Hrvatska je uspjela doći i do treće pobjede u ovogodišnjoj Ligi nacija, a na zagrebačkome Maksimiru je pala vrlo jaka Danska. Izabranici Zlatka Dalića su trijumf zaslužili furioznom igrom u drugom dijelu, pogotovu u prvom dijelu drugog dijela, kada su posve nadigrali Dance, no ne i nokautirali. Genijalni Eriksen je izjednačio, no samo dvije minute kasnije Lovro Majer donosi pobjedu i osigurava Hrvatskoj šansu za povijesni uspjeh - plasman na Final Four Lige nacija. 

Prvo poluvrijeme je proteklo u obostrano opreznoj igri, s puno kontrole i vrlo malo rizika.Hrvatska je bolje otvorila utakmicu, uz dvije šanse u početku kada su ubačaje sa strane udarcima glavom tik uz vratnicu probala oba braniča, Šutalo i Gvardiol. 

Hrvatska povela protiv Danske, Borna Sosa zabio za 1:0

No sredinom poluvremena Danska je zagospodarila terenom, a prvu veliku šansu propustio Maehle u 34. minuti. On je prošao po desnoj strani u kazneni prostor, ali Livaković nije dopustio da mu pošalje loptu kroz noge. U 39. minuti Eriksen je uputio snažan šut s 20 metara, koji je Livaković  skrenuo u korner.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Hrvatska je povela. Nakon ubačene lopte u kazneni prostor, došlo je do niza odbijanaca, a lopta je naposljetku došla do Borna Sose, koji pametno upućuje precizan i prizeman koji odsjeda u samom kutu danskih vrata. Unatoč vodstvu Vatreni su nastavili s napadačkom igrom, dok su Danci bili posve bezopasni.  

Hrvatska povela protiv Danske, Borna Sosa zabio za 1:0

U 58. minuti Perišić iz slobodnog udarca puca malo pored vratnice, a u 66. minuti Schmeichel brani opasan udarac Modrića. U 70. minuti briljantni solo-prodor Kovačića, no šut je bio posve neprecizan, pa je Hrvatska propustila još jednu priliku da nokautira Dansku.

To se osvetilo u 77. minuti kada je Šutalo teško pogriješio i predao loptu Dancima, a Eriksen s 20-tak metara pogađa desne rašlje naših vrata.

Lovor Majer doveo Hrvatsku u vodstvo dvije minute nakon što je Danska izjednačila

Samo dvije minute kasnije novodošli Lovro Majer u svom prvom dodiru s loptom preciznim udarcem sa 16 metara opet dovodi Hrvatsku u vodstvo.

U 86. minuti ponovno prijeti Eriksen, no šalje loptu ravno u hrvatskog vratara, a u zadnjim sekundama Dolberg prebacuje vrata.

U drugom dvoboju skupine Francuska je svladala Austriju s 2-0.

Hrvatska vodi s 10 bodova, Danska ima 9, Francuska 5, a Austrija 4 boda.ž

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga nacija, skupina A1, 5. kolo 20.45 , Maksimir; sudac: Davide Massa (Italija)
Hrvatska
Sosa 49', Majer 79'
2 : 1
Danska
Eriksen 7'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Hrvatska je pobijedila Dansku i stigla na korak od plasmana u završnicu Lige nacija. 

Skočili smo na prvo mjesto s bodom više od Danske i u zadnjem kolu imamo sve u svojim rukama. Pobjedom protiv Danske osvojit ćemo prvo mjesto, ali ni ne moramo nužno slaviti. Dovoljan nam je i remi i poraz u slučaju da Francuska slavi ili remizira s Danskom. 

Izgledali smo odlučno, hrabro, smisleno, kontrolirali susret, a kad smo primili gol, pokazali smo karakter. Ovakvu Hrvatsku želimo gledati na Svjetskom prvenstvu!

Poveli smo preko Sose u 49. minuti, Eriksen je izjednačio maestralnim golom, a pobjedu nam je donio Majer dvije minute nakon ulaska. Dalić je pokazao kakav njih ima za zamjene i da imamo širinu na klupi te veliku kvalitetu. Mogućnost da neki od njih prelome utakmicu, baš kao sada Lovro. 

90+2'

Gromoglasni pljesak za kapetana Luku Modrića. Ući će Vida. 

90'

Još četiri minute sudačke nadoknade. 

89'

Modrić je sjajno proigrao Vlašića koji je dobio loptu na desnoj strani šesnaesterca, izborio se za prostor i pucao u lijevi kut, ali Schmeichel je to zaustavio. 

88'

Danski izbornik uvodi napadača. Dolberg je ušao umjesto Skov Olsena. 

Komentari 962