Obavijesti

Sport

Komentari 16

Dalić: Prvi želim da se Mandžo vrati, ali neka sad to malo stoji

Dalić: Prvi želim da se Mandžo vrati, ali neka sad to malo stoji
1

Mogu progledati starijima ako igraju manje, ali mlađi i oni koji dolaze moraju imati minutažu u klubu, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije nakon sjajne godine "vatrenih"

VIDEO

Sjajna je ovo godina za cijeli hrvatski sport, najbolja u povijesti, što se nogometa tiče također. Mi smo bili drugi na svijetu, mlada reprezentacija ide na Euro, Dinamo je osigurao proljeće u Europi, Luka Modrić najbolji je na svijetu, sumirao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostujući u HRT-ovoj studijskoj emisiji o Ligi prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Doček 00:59

- Malo nas je poremetila Liga nacija, bili smo na Final Fouru do završnice utakmice protiv Engleske, ali zadržali smo status nositelja kvalifikacija za Euro i svejedno moramo biti ponosni na ovu godinu - dodao je šef srebrne generacije iz Rusije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako ste uspjeli ući u glave igrača tijekom Svjetskog prvenstva, upitali su Dalića.

- Ja sam ostavio svoj ego po strani, oni svoj ego. Prvi cilj bio je proći skupinu. Ključ je bila Danska, da smo to izgubili ispalo bi da nismo ništa napravili. Bili smo grupa koja je disala kao jedan. Sve smo zajedno napravili i postali drugi na svijetu. Ostaje žal jer smo mogli biti prvaci svijeta - kaže Dalić i dodaje:

- Podigli smo ljestvicu jako visoko, drugi smo na svijetu i nema povratka. Sad svi idu na nas i to nije lako braniti. Neće biti lako, iduće Europsko prvenstvo bit će jače od Svjetskog prvenstva. Na nama je da napravimo laganu selekciju, pomlađivanje, da uvedemo mlade snage i novu energiju, ali naravno senatori su tu.

Govorio je izbornik i o odluci da ubuduće neće pozivati igrače koji nemaju dovoljnu minutažu u klubovima.

- Mogu progledati starijima ako igraju manje, ali mlađi i oni koji dolaze moraju imati minutažu u klubu. Dobar je primjer Vlašić koji je otišao iz Evertona i igra sjajno u CSKA.

Osim Vlašića, u utorak su u elitnom europskom natjecanju zabili i Andrej Kramarić i Mario Mandžukić, čiji je odlazak iz reprezentacije i dalje priča s kojom se teško mire navijači "vatrenih".

- Mario je specifičan napadač i potreban nam je, ali moramo poštovati njegovu odluku. Ja bih bio prvi koji želi da Mario igra. Neka sad to malo stoji, nema potrebe o tome sada razgovarati.

Dotaknuo se i Marka Livaje, koji je u debiju u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone za AEK odmah dobio crveni karton nakon što je odradio četiri utakmice suspenzije upravo zbog suspenzije još u play-offu.

- Nije to bio neki prigovor sucu ili nesportsko ponašanje, igrao je rukom jer je branio svoj gol. Dao sam šansu i njemu i Santiniju, ali to što ih nisam zvao na posljednje okupljanje ne znači da sam ih prekrižio - kaže Dalić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac