Obavijesti

Sport

Komentari 321

Konačno su pali i oni! Hrvatska prvi put ikad pobijedila Švicarce

Konačno su pali i oni! Hrvatska prvi put ikad pobijedila Švicarce
13

U četvrtom pokušaju Hrvatska je konačno pobijedila Švicarsku koja od 2010. nije izgubila u St. Gallenu, a onda je došla kombinirana Hrvatska i slavila 2-1. Poveli su domaćini preko Gavranovića, a okrenuli Brekalo i Pašalić

U prijateljskom susretu igranom pred 4.500 gledatelja na stadionu Kybunpark u St. Gallenu hrvatska nogometna reprezentacija je pobijedila Švicarsku s 2-1 prekinuvši niz od dva uzastopna poraza.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić najavljuje listopadske izazove

Pokretanje videa...

Dalić uoči utakmica u listopadu 09:59

Švicarska je povela golom Marija Gavranovića u 31. minuti, no svjetski doprvaci su okrenuli rezultat golovima Josipa Brekala (42) i Maria Pašalića (66).

Nakon dva poraza u nizu od Portugala (1-4) i Francuske (2-4), Hrvatskoj je prijetilo da tek drugi put u povijesti izgubi tri utakmice u nizu. To joj se dogodilo jedino uoči SP-a u Njemačkoj 2006. kada je izgubila prijateljske utakmice s Poljskom (0-1) i Španjolskom (1-2), a potom otvorila SP porazom od Brazila (0-1).

Švicarska je povela u 31. minuti golom napadača zagrebačkog Dinama Gavranovića koji je lijepo zabio glavom na ubačaj Granita Xhake. Bio je to njegov osmi gol u švicarskom dresu, a čak treći protiv Hrvatske. Dva je zabio u pobjedi 4-2 u Splitu 2012. Gavranović je sedam minuta ranije imao zicer kada je sam izašao ispred Dominika Livakovića, no njegov klupski kolega je sjajno obranio.

International Friendly - Switzerland v Croatia

Hrvatska je prvu pravu priliku imala u 36. minuti, no Petković je bio neprecizan. Ipak, šest minuta kasnije Brekalo je izjednačio na sjajnu povratnu loptu Bradarića. "Vatreni" su preokrenuli rezultat u 67. minuti prvijencom Marija Pašalića u hrvatskom dresu. Pašalić je i začeo akciju odigravši za Budimira koji je odigrao povratnu loptu, a Pašalić dotrčao iz drugog plana i poslao loptu u gol.

International Friendly - Switzerland v Croatia International Friendly - Switzerland v Croatia

Bio je to četvrti hrvatsko - švicarski međusobni susret nakon proglašenja neovisnosti i prva pobjeda naše reprezentacije. Na Euru 2004. bilo je neriješeno (0-0), a Švicarska je pobjedu upisala u prijateljskoj utakmici 2012. u Splitu (4-2), dok je u prijateljskoj utakmici 2014. godine, također odigranoj u St. Gallenu, bilo 2-2.

International Friendly - Switzerland v Croatia

Hrvatska reprezentacija se u četvrtak vraća u Zagreb gdje će se nastaviti pripremati za nastavak Lige nacija i utakmice protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada) na stadionu Maksimir.

"Vatreni" se nakon dva kola skupine 3 elitnog razreda natjecanja nalaze na začelju skupine s dva poraza i razlikom pogodaka 3-8. Švedska je također, startala s dva poraza, dok Francuska i Portugal imaju po šest bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
PRIJATELJSKA UTAKMICA 20:45 , ST. GALLEN
Švicarska
Gavranović 31'
1 : 2
Hrvatska
Brekalo 42', Pašalić 66'
Sortiranje događaja
90+3'

KRAJ! Hrvatska je konačno, u četvrtom pokušaju, prvi put pobijedila Švicarsku. Koja od 2010. nije izgubila u St. Gallenu i nije izgledalo da hoće nakon što je Gavranović zabio u 31. minuti,, ali Brekalo i Pašalić su sve promijenili za veliku dozu samopouzdanja nakon poraza od Francuske i Portugala, a uoči Švedske i Francuske u Ligi nacija.

90'

Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade uoči koje je požutio Jedvaj.

84'

Što je čekao Zlatko Dalić dosad s Domagojem Bradarićem, pitali su se, pitaju se i pitat će se svi navijači Hrvatske nakon ove utakmice.

Osim što je asistirao Brekalu za 1-1, pa pokazao zavidne napadačke sposobnosti, sada je u završnici utakmice pokazao i kakvu tehniku ima prodavši dva vrtuljka Švicarcima i izmamivši uzdahe s tribina. 

Definitivno najveći dobitak današnje utakmice.

82'

Zaspala je sada Hrvatska obrana. Itten se iskrao po desnoj strani kaznenog prostora, nije bila najbolja pozicija za udarac, ali nije bila ni tako loša, no loš je, srećom, bio udarac. Još desetak minuta do kraja.

75'

Modrić i Perišić u igri. Dobit će dva hrvatska majstora zadnjih 20-ak minuta, a mjesto su im prepustili Pašalić i Brekalo.

Komentari 321