Obavijesti

Sport

Komentari 24

Dalić: Situacija s Badeljem nije dobra, tražit ću drugo rješenje

Dalić: Situacija s Badeljem nije dobra, tražit ću drugo rješenje
1

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije najavio je dvije utakmice s Grčkom u dodatnim kvalifikacijama te potvrdio da je za te utakmice vrlo vjerojatno ostao bez Milana Badelja

VIDEO

Znam da vas zanima stanje s dečkima, za sada je sve OK, ali tek ćemo vidjeti situaciju kako će sve biti. Milan Badelj se jučer ozlijedio na utakmici s Romom, sada u klubu ima kontrolni pregled, pa ćemo znati puno više. Ono što sam ja pričao s njim, mislim da nam neće biti na raspolaganju, ali kasnije ćemo znati više, rekao je Zlatko Dalić na prvoj press konferenciji pred utakmice s Grčkom pa nastavio:

- Grčkoj ne igra Manolas, glavni stoper zbog kazne, ali će ga zamijeniti Papadopoulos. Ne igra im ni kapetan AKE-a Mantolas, ali Grci su uvijek dobro. Imaju jedan problem, puno igrača im nije igralo za vikend, ali u ovakvim utakmicama nema izgovora. Očekujem defenzivnu Grčku koja će se u Maksimiru braniti. I težiti da ne prime gol. Mi ne smijemo prihvatiti njihov način igre, moramo biti mirni. Paziti da nas ne isprovociraju, ne smijemo nasjesti na njihova izležavanja i fajt. Grčka teško prima, ali teško i zabija. Zato kod nas ne smije biti jurnjave niti nervoze.

Kakva je situacija s Marcelom Brozovićem?

- On je bio standardan reprezentativac do ozljede, bio sam kod njega u Italiji, rekao mu da će biti pozvan ako se oporavi. Brozović na treba, pogotovo ako sada nećemo imati Badelja. Sve već imam u glavi, sve znam kako ćemo se postaviti. Jedino me neke ovakve ozljede poput ove Badelja mogu izbaciti iz takta. Badelj je specifičan igrač, veznjak koji čuva poziciju, ne ide puno naprijed. I on mi treba, posebice jer se on mogao baviti Fortounisom koji igra iza napadača. No, ako neće biti Badelja, morat ćemo pronaći neko drugo rješenje. Tko će ga mijenjati? Imamo puno opcija, već sam rekao da na svakoj poziciji imam po dva igrača. A za zadnje vezne konkuriraju Rakitić, Pašalić, Bradarić i Brozović, vidjet ćemo.

Na čemu će se bazirati ovaj tjedan i vaša priprema s igračima?

- Ne volim puno sastančiti, ali morat ćemo to raditi ovoga tjedna. Znamo grčki stil igre, mi se moramo fokusirati na naše stanje. I ne smijemo biti nervozni, nikako. Težit ćemo igri preko bokova.

Proteklih ste dana posjetili neke reprezentativce...

- Bio sam u Italiji, moj glavni cilj su bile posjete Brozoviću i Striniću. Ali, sa svima sam u svakodnevnom kontaktu, sve imam na dlanu. I za svakoga znam u kakvom je stanju. Veliki je ulog, mi želimo na Svjetsko prvenstvo. Svi su igrači svjesni toga, svi znaju da je sve u našim rukama. Puno puta sam ponovio, poštujem Grčku i njihov način igre, ali puno toga će ovisiti o nama. Ako mi budemo pravi, neće biti problema. Ali, ovo je nogomet.

Dražena Ladića još nema u vašem stožeru...

- Rekao sto puta, zanima me samo Grčka. Neću se zamarati drugim stvarima niti je to sada tema. Dao Bog da prođemo Grčku, pa ćemo sve riješiti. Sada me zanima samo Grčka, ništa drugo.

Zlatko Dalić je nastavio...

- Dva puta sam pričao s belgijskim izbornikom Martinezom, neke su mi stvari sada puno jasnije. Grčka je u njihovim dvobojima imala i sreće, Belgijanci su puno toga promašili. I onda dali gol u zadnjoj minuti, kao i protiv BiH. Ali, evo vam jedan podatak. Belgija je prihvatila grčki stil igre i onda nisu bili dobri. Bili su i isprovocirani, De Bruyne je već u 5. minuti dobio žuti karton zbog provokacija suparničkog braniča. I mi se toga moramo paziti. Disciplinirani su i pametni, imaju pravi naboj i stalno su s devet igrača iza lopte. Mi tu ne smijemo srljati, ne žuriti, ne težiti krivom silu igre. I publika mora biti strpljiva, neće nam biti lako, ali vidjet ćemo možda oni budu otvoreniji.

Plašite li se kiše? I da travnjak ne bude kao protiv Kosova?

- Po najavama bi trebalo biti lijepo vrijeme, ali nama neće odgovarati takav teren. Lakše se braniti po travnjaku punom vode, ako lopta nema kvalitetan protok. Nema izlika, nema opravdanja. Mi moramo ići na Svjetsko prvenstvo. Po kiši, snijegu, vodi ili suncu, kako god. Mi ćemo odraditi svoj posao.

Što se kod vas promijenilo u zadnjih mjesec dana otkada ste postali izbornik?

- Spavam manje, takva mi je navika. Ali, puno toga se promijenilo. Imao sam mir, neku ležernost, sada je sve drugačije. No, to je moj posao, to mi je nedostajalo. Nisam očekivao ovakav preokret i ovakav ritam, ali mene to sve veseli. Ne bojim se posla, rada i izazova, veseli me ovih sedam dana koji su pred nama, optimist sam i vjerujem u ovo što svi skupa radimo. Meni je ovo ugoda i zadovoljstvo, spreman sam na sve, ne bježim od izazova niti od odgovornosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'