Obavijesti

Sport

Komentari 19

Dalić u humanitarnoj utakmici za malenu Enu iz Povljane

Dalić u humanitarnoj utakmici za malenu Enu iz Povljane

Ena je već prošla kalvariju od 12 operacije. Zbog bolesti mora nositi ortozu. Troškove operacije pokriva HZZO, a za ortoze koje koštaju cca. 4.500 eura roditelji se moraju snaći sami

VIDEO

Mještani malog sela Miškovići na Pagu pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava za 12-godišnje Ene Škode iz Povljane kojoj je nakon dugotrajne borbe sa neurofibromatozom dijagnosticiran tumor na mozgu.

POGLEDAJTE VIDEO: Turnir u Povljani

Pokretanje videa...

Turnir u Povljani 00:19

U Miškovićima je održan humanitarni malonogometni turnir, a uključili su se i brojni donatori, sa cijelog Paga i iz cijele Hrvatske.

Na turniru se natjecalo 26 momčadi, a za vrijeme trajanja turnira održana je aukcija potpisanih dresova i lopti reprezentacije i najvećih hrvatskih klubova.

Na turniru se također pojavio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji je kao i već mnogo puta do sad pokazao kako se radi o velikom humanitarcu i velikom čovjeku. 

Jedna 12-godišnja djevojčica iz Povljane na otoku Pagu već je prošla kalvariju od 12 operacija. Po rođenju joj je dijagnosticirana genetska bolest, neurofibromatoza tip I-NF. Zbog bolesti Ena Škoda mora nositi ortozu, a svaka ortoza košta: cca. 4.500 eura.

Troškove operacija pokriva HZZO, za ortoze se moraju snaći roditelji koji sami snose i troškove boravka u Beču u kojem se Ena podvrgava operativnim zahvatima.

Na neizrecivo tešku muku Ene i obitelji Škoda nakalemilo se još jedno zlo. Eni je dijagnosticiran tumor na mozgu. Pa je mama Ivana bila prisiljena obratiti se javnosti, dobrim ljudima:

- Jako nam teško pada javiti vam tužne vijesti. Nakon preventivnog privatnog pregleda magnetskom rezonancom utvrđeno je u Klaićevoj bolnici u Zagrebu da Ena ima tumor između malog mozga i kralježnice. Jedan od najgorih mogućih scenarija koji si roditelji mogu zamisliti nas je ponovno zadesio. Kako bi se otkrilo o kakvom je tumoru riječ, doktori nas šalju na dodatne pretrage. Samim time se Enina sljedeća planirana operacija dovodi u pitanje, što može imati direktne posljedice za ispravan rast kosti. Molimo sve drage prijatelje koji su u mogućnosti da nam pomognu iznijeti velike troškove, koje sami ne možemo pokriti. Troškovi se odnose na potrebne privatne kontrole, putne troškove i nabavu nove ortoze - objavila je očajna Ivana Škoda zajedno sa suprugom Marinom i Eninim bratom Krunoslavom.

Broj računa na koji se može uplatiti pomoć za Enu
Ivana Škoda
HPB banke IBAN:HR8223900013211653263
Donacija za Enu Škoda

*donacije iz inozemstva, na devizni račun Enine majke
HPB banka
IBAN: HR8223900013211653263
SWIFT/BIC: HPBZHR2X
Donacija za Enu Škoda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom