Obavijesti

Sport

Komentari 20

U ožujku igramo u Dohi, a školu za trenera upisao je i Kramarić

U ožujku igramo u Dohi, a školu za trenera upisao je i Kramarić
3

Neću dodavati nikoga u stožer. Ćiro? On će ostati trener svih trenera i ako osvojimo zlato u Kataru, naglasio je izbornik o svom mentoru, koji je postao počasni izbornik

VIDEO

Iza nas je sjajna nogometna godina, uvijek je tu glavni fokus na A reprezentaciji, ali i druge su selekcije nizale sjajne rezultate. Bila je to teška i zahtjevna, ali uspješna i sretna godina, kaže Zlatko Dalić.

Pokretanje videa...

Zlatko Dalić o skupini ususret Svjetskom prvenstvu 01:13

Hrvatski izbornik obratio se medijima poslije još jedne Skupštine HNS-a.

- Mi imamo i fantastičan HNL, vjerojatno najneizvjesniji posljednjih godina, a broj igrača koji iz naše lige dolazi u reprezentaciji samo govori o kvaliteti našeg domaćeg nogometa. A siguran sam kako će ih dogodine u reprezentaciji biti još i više - poručio je Zlatko Dalić, pa dodao:

- Što nas čeka u 2022. godini? Fokus je na velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu u Kataru. Planiramo u ožujku odigrati dvije prijateljske utakmice, najvjerojatnije obje u Dohi, još ne možemo potvrditi suparnike, ali radimo na tome. Jedna će utakmica biti lakša, druga će biti spektakl, u kojem ćemo otvoriti jedan stadion. I to je naš cilj. Tako bismo se mogli priviknuti na vrijeme i ambijent koji nas tamo čeka. A onda slijedi Liga nacija, šest velikih utakmica u tom natjecanju, to će nam biti priprema za Katar.

Planirate li još iznenađenja u stručnom stožeru?

- Haha, dosta je bilo iznenađenja. Stalno govorim, cilj svih nas je uključiti što više "vatrenih" u stručni stožer. Ti dečki imaju iskustvo, bili su na velikim natjecanjima, a veseli me što su trenerske škole upisali Ćorluka, Mandžukić, Badelj, Kramarić... I dok sam ja izbornik želja je da ih se što više uključi u to. Možda je malo čudno da im prvi posao bude u reprezentaciji, ali njihovo iskustvo i karijere im daju za pravo. Kompletirali smo stožer, tu više nema potrebe za promjenama.

Zagreb: Premijera dokumentarnog filma "Miroslav Ćiro Blažević - Nikad ispričana priča"

Zlatko Dalić pohvalio je i mlade snage HR-nogometa...

- Netko će s ovom generacijom imati sreće, ako mi to ne napravimo u Kataru, netko će poslije napraviti veliki rezultat, možda ponoviti Francusku ili Rusiju. Imamo sjajnu generaciju, mladi dolaze, mladi su se već i dokazali. Tu su Gvardiol, Sosa, Brekalo..., ima ih još koji kucaju na vrata reprezentacije, mi s ovim mladićima imamo mir sljedećih 10 godina. A i U-21 vrsta niže sjajne rezultate, netki od njih će doći do A reprezentacije, ali ništa ne bismo uspjeli bez senatora, ti mladi dečki mogu biti sretni što imaju Luku, Vidu, Perišića, Broza i druge uza sebe.

Hrvatski izbornik je nastavio...

- Ma moram pohvaliti i naš skauting tijekom godine, uspjeli smo pronaći mladiće koji dolaze, a vrata reprezentacije su svima otvorena. Skauti su naparvili sjajne stvari, dolaze Stanišić, Sučić, Pašalić..., to je velika stvar. Nema dileme, mi prihvaćamo sve koji s užitkom žele igrati za Hrvatsku.

I za kraj, što za vama znači Ćiro Blažević?

- Drago mi je zbog ove reakcije HNS-a i predsjednika Kustića, pa da je Ćiro dobio ovakvu titulu. On je za mene osobno napravio jako puno, bio je moj mentor, moj učitelj, čovjek koji je uvijek vjerovao u mene. I kada smo u Rusiji išli s pesimizmom, on je u medije gurao priču kako ćemo napraviti velike stvari, igrati u finalu. Možda ni sam nije vjerovao u to, ali gurao je pozitivnu ideju. Mogu mu samo zahvaliti na svemu, a na koncu, možemo mi u Kataru osvojiti i zlato, ali Ćiro će uvijek biti "trener svih trenera" - završio je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu