Obavijesti

Sport

Komentari 266

Dalićev popis za Ligu nacija: Beljo dobio poziv, Oršić i Frigan na pretpozivu! Ima i povratnika

Dalićev popis za Ligu nacija: Beljo dobio poziv, Oršić i Frigan na pretpozivu! Ima i povratnika

Samo jedan igrač otpast će do puta u Nizozemsku. Napadač Augsburga dobio je prvi poziv, Oršić je u širem kadru, kao i finalist Konferencijske lige. Brozović će se posljednji priključiti

VIDEO

Dan nakon što je u Livnu bio na pokopu majke Kate, koja je preminula u subotu u 91. godini, Zlatko Dalić objavio je popis 24 reprezentativca i sedam igrača na pretpozivu za završnicu Lige nacija i utakmice protiv Nizozemske 14. lipnja i finale ili utakmicu za treće mjesto protiv Španjolske ili Italije 18. lipnja.

To znači da će samo jedan igrač otpasti za te utakmice, a finalni popis bit će poznat najkasnije 5. lipnja u 23.59.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatreni' slavili u Turskoj

Pokretanje videa...

Turska - Hrvatska 0-2 00:43

U-21 reprezentativac Dion Drena Beljo dobio je poziv, a u kadru je i dalje i Petar Musa. Novost na popisu je izostanak i Mislava Oršića (30), napadača Southamptona koji je zadnju utakmicu odigrao još 1. ožujka, a zadnjih pet utakmica "svetaca", koji su u međuvremenu ispali iz Premiershipa, nije bio ni u zapisniku. Oršić je završio na pretpozivu.

Zanimljivo, u anketi 24sata 53 posto čitatelja smatralo je da Oršić, strijelac pobjedničkog gola protiv Maroka u utakmici za broncu u Katru, zaslužuje poziv za Ligu nacija.

 

Pretpoziv je stigao i U-21 reprezentativcu Matiji Friganu (20), ofenzivcu Rijeke koji se našao na Dinamovu radaru i koji je ovog proljeća zabio deset golova u HNL-u i dvaput asistirao.

U čekaonici su i povratnici Josip Brekalo i Filip Uremović, kao i Duje Ćaleta-Car, Ivo Grbić i Nikola Moro. Marcelo Brozović reprezentaciji će se priključiti nakon finala Lige prvaka 10. lipnja u Istanbulu u kojem njegov Inter igra protiv Manchester Cityja.

Reprezentacija se okuplja 5. lipnja, a prije Nizozemske u planu je odlazak u Vatikan na audijenciju kod pape Franje 9. lipnja. Pripremat će se u Rijeci. "Vatreni" će protiv Nizozemaca igrati na stadionu Feyenoorda De Kuipu 14. lipnja od 20.45, a na istom stadionu igra se finale 18. lipnja u isto vrijeme. Utakmica za treće mjesto igra se isti dan od 15 sati na Enschedeu.

Dalić: Osvajači bronce zaslužuju povjerenje

- Popis pokazuje da vjerujemo provjerenom kadru - uz manje korekcije, to je lista igrača koji su osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu i oni apsolutno zaslužuju naše povjerenje u ovom trenutku. Svjesni smo da na kraju sezone postoji osjetan fizički i psihički zamor, ali pred nama je povijesna prilika osvojiti prvi trofej u povijesti naše reprezentacije te ćemo kroz ovih tjedan dana priprema pokušati maksimalno osvježiti i pripremiti ekipu kako bi završni turnir odigrala na najvišoj mogućoj razini - rekao je izbornik, prenosi službena stranica HNS-a.

- Izuzetno poštujemo sve tri reprezentacije koje su pored nas izborile završni turnir, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i zajedništvo. Nizozemska će kao domaćin biti vrlo motivirana, ali i mi ćemo imati veliku podršku s tribina što će nam sigurno dati dodatnu snagu. Znamo da nas čeka jako težak posao, ali ne skrivamo da, kada smo već uspjeli doći do ove faze natjecanja, želimo napraviti i ta dva završna koraka i tako još jednom ispisati povijest - dodao je.

Hrvatska za završnicu Lige nacija

  • golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović
  • braniči: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić
  • veznjaci: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec
  • napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa, Dion Drena Beljo
  • pretpozivi: Josip Brekalo, Mislav Oršić, Duje Ćaleta-Car, Filip Uremović, Ivo Grbić, Nikola Moro, Matija Frigan

Nakon Lige nacija starta U-21 Euro

Joško Gvardiol, Josip Šutalo, Josip Stanišić i Luka Sučić bi po godinama mogli zaigrati na Europskom prvenstvu do 21 godine, koje za Hrvatsku kreće 21. lipnja utakmicom protiv Ukrajine u Rumunjskoj.

Ipak, teško je očekivati da će do toga doći, vjerojatnije je da će Skočić zvati igrače s kojima je bivši izbornik Igor Bišćan prošao većinu kvalifikacija. Među njima, Sučić je participirao najviše, ali se još oporavlja od ozljede koljena. Hrvatska na tom turniru lovi povijesni plasman na Olimpijske igre.

POGLEDAJTE UŽIVO: ANTONIO PLAZIBAT NAJAVLJUJE POHOD NA TITULU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 266
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu