Obavijesti

Sport

Komentari 223

Ludilo u Istanbulu! Dalićeve rezerve utrpale tri gola Turskoj, Ünder nam 'oduzeo' pobjedu

Ludilo u Istanbulu! Dalićeve rezerve utrpale tri gola Turskoj, Ünder nam 'oduzeo' pobjedu

Hrvatska je novi ciklus otvorila remijem protiv Turske u prijateljskoj utakmici igranoj u Istanbulu (3-3). Bila je to prava poslastica za sve ljubitelje nogometa, a za Hrvatsku su zabijali Pašalić, Brekalo i Budimir...

Bio je to dvoboj u kojem su Turci vodili 1-0 i 2-1, Hrvatska je potom okrenula rezultat u svoju korist, ali je na koncu završilo 3-3.

Turska je povela u 23. minuti golom Cenka Tosuna iz jedanaesterca, izjednačio je Ante Budimir u 32. minuti, no domaćin je do kraja poluvremena zabio još jedan gol, a strijelac je bio Deniz Turuc u 41. minuti. Hrvatska je vrlo brzo u nastavku okrenula rezultat, za 2-2 zabio je Mario Pašalić u 54. minuti, a samo dvije minute kasnije Josip Brekalo je glavom pogodio za prvo hrvatsko vodstvo na utakmici. Nažalost, u 58. minuti je Cengiz Under pogodio za 3-3.

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' uoči Francuza 01:35

Bio je to deseti međusobni susret Hrvatske i Turske i peti remi. "Vatreni" su slavili tri puta, dok je Turska upisala dvije pobjede.

Zbog brojnih izostanaka, izbornik hrvatske reprezentacije odlučio je aktivirati pet pretpoziva s liste kandidata (Lovre Kalinić, Marin Pongračić, Josip Juranović, Antonio-Mirko Čolak, Toma Bašić), a svi osim Kalinića su dobili priliku protiv Turske.

International Friendly - Turkey v Croatia

Dalić se odlučio za standardnu 4-2-3-1 formaciju, ovaj put nije eksperimentirao sa sustavom igre, no u početnom sastavu od prvotimaca započeli su tek Vida i Brekalo.

Priliku na vratima dobio je Sluga, u prvih 11 je bio povratnik u reprezentaciju Juranović na poziciji desnog beka, debitirao je stoper Wolfsburga Pongračić, a Budimir je kao centarfor prvi put dobio priliku krenuti od prve minute.

International Friendly - Turkey v Croatia

Hrvatska je ozbiljno ušla u utakmicu i u prvih 10 minuta zaprijetila je udarcima Oršića i Melnjak, no turski vratar Ugurcan Cakir nije imao problema. "Vatreni" su kontrolirali igru i rezultat u prvih 20 minuta, nažalost Turska je povela iz ničega. Badelj je krivio dodao loptu do Tosuna, Vida je zakasnio i oborio turskog napadača skrivivši kazneni udarac. Napadač Evertona je sigurno izveo jedanaesterac za vodstvo 1-0.

Devet minuta kasnije Hrvatska je izjednačila, a pogodak je postigao Budimir. Napadač Osasune laktom je izbio loptu ispred Merta Cetina, sjurio se prema golu i znalački prebacio domaćeg vratara. Turci su prosvjedovali kod slovenskog suca zbog igranja rukom, no nije bilo VAR-a i Vinčić je pokazao na centar.

International Friendly - Turkey v Croatia

Nažalost, u 41. minuti domaćin je stigao do nove prednosti. Vida je "zaspao" prilikom postavljanja zaleđa, Deniz Turuc je pobjegao Juranoviću i zabio za 2-1. Hrvatska je u nastavku vrlo brzo okrenula rezultat, nakon svega 10 minuta nastavka svjetski doprvaci su poveli sa 3-2. 

Prvo je Mario Pašalić u 54. minuti na Brekalov ubačaj zabio za 2-2, da bi samo dvije minute kasnije Brekalo pogodio za 3-2 na Oršićevu asistenciju. Nažalost, naše vodstvo kratko je trajalo, Under je u 58. minuti pobjegao Melnjaku i sjajno zabio za 3-3.

Novu priliku Hrvatska je imala u 64. minuti, pucao je Rog, ali je Cakir odlično obranio.

International Friendly - Turkey v Croatia

Vatreni" iz Istanbula u četvrtak lete za Stockholm, gdje ih u subotu očekuje ogled protiv Švedske, možda i presudan dvoboj u borbi za ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Hrvatska odmah nakon utakmice putuje iz Stockholma u Split gdje će u utorak igrati protiv Portugala u posljednjem kolu Lige nacija.

Dva kola prije kraja natjecanja Lige nacija u našoj skupini vode Francuska i Portugal sa po 10 bodova, Hrvatska je druga s tri boda, dok Švedska na začelju nema niti jedan bod.

Pobjednik skupine izborit će plasman na Final Four, dok posljednjeplasirana ekipa seli u niži razred.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prijateljska utakmica 18.45 , Istanbul, Vodafone Park
Turska
Tosun 23', Türüc 41', Ünder 58'
3 : 3
Hrvatska
Budimir 33', Pašalić 53', Brekalo 56'
Sortiranje događaja
90+3'

I to je kraj zanimljivog susreta u Istanbulu! Obje reprezentacije su se praktički ugasile nakon nevjerojatnih pet minuta početkom drugog dijela kada smo vidjeli čak tri gola.

Turska je povela golom Tosuna koji je zabio iz penala, a izjednačio je Ante Budimir. 

Ipak, domaćini su na odmor otišli s prednošću od 2-1 nakon što je Türüc pobjegao našoj obrani i lagano zabio.

Naši su dominirali cijelo vrijeme, ali prilike su izostale. Sve do 53. minute. Prvo je Pašalić zabio nakon Brekalove asistencije, a onda je i sam asistirao Brekalu za sjajni preokret u tri minute. Nažalost, naša obrana je opet naivno ispala i Ünder je postavio konačnih 3-3 golom u 58. minuti.

87'

U posljednja tri ciklusa odigrali smo šest utakmica i primili čak 15 golova te uz to primili gol na baš svakoj utakmici! Ogroman je to broj primljenih golova za svjetskog viceprvaka, a to je nešto što nas muči već duže vrijeme. Još nas čekaju dvije utakmice, protiv Švedske i Portugala, pa je lako moguće da se taj broj još dodatno poveća. 

85'

Pao je ritam, već neko vrijeme nismo vidjeli priliku ni na jednoj ni na drugoj strani. Turci su preuzeli posjed i pokušavaju doći do nove situacije za gol, ali nisu baš ništa napravili nakon Ünderovog gola...

76'

Evo nam i Luke Modrića! Dalić će mu ipak dati posljednjih 15 minuta kako bi pokušao nešto preokrenuti i donijeti nam pobjedu. Ušao je umjesto Marija Pašalića koji je odigrao izvanredan susret...

74'

Pao je tempo nakon nevjerojatnih pet minuta tijekom koji hsmo vidjeli tri gola. Naši kontroliraju susret, ali zadnja prilika ostaje ona koju je imao Marko Rog.

Uspjeli smo preokrenuti Tursku, a onda na tako naivan način primiti i treći gol. Kako god završio ovaj susret, Dalić mora biti zabrinut. Iako je ovo prijateljska utakmica, Hrvatska ne smije ovako lagano primati golove. To je nešto što je jako zabrinjavajuće, a taj problem je prisutan već duže vrijeme...

Komentari 223