Obavijesti

Sport

Komentari 7

Dalmatinski derbi u Šibeniku, Zadranima u goste stiže Osijek

Dalmatinski derbi u Šibeniku, Zadranima u goste stiže Osijek
1

Osmina finala Kupa danas nam donosi četiri utakmice. Napeto će biti u dalmatinskom derbiju gdje Hajduk gostuje u Šibeniku, Zagreb je domaćin Lokomotivi, Zadar dočekuje Osijek, a Inter čeka Sesvete...

VIDEO

Svi ljubitelji hrvatskog nogometa ovaj tjedan mogu uživati u dvostrukoj dozi domaćeg nogometa. Dok čekamo povratak HNL-a za vikend, domaći klubovi spremaju se za Kup susrete. 

Najburnije bi moglo biti u Šibeniku gdje lokalni drugoligaš dočekuje velikog rivala iz Splita. Hajdukovci su za vikend u ludoj utakmici u završnici izvukli bod protiv Dinama, a danas od 18:00 sati čeka ih novi težak izazov.

-  Dolazimo nakon teške utakmice s Dinamom i prije gostovanja protiv Slaven Belupa. Vodit ću momčad koja će biti spremna, jako respektiram važnost utakmice. Možda neće igrati isti kao protiv Dinama, ali izvest ću na teren najbolju moguću momčad - rekao je trener Joan Carrillo uoči ogleda.

Igrač Šibenika Martin Vukorepa optimistično dočekuje derbi:

- Nije da oni lete, da su vanzemaljci. Oni jesu vrhunska ekipa, favoriti, ali ako budemo pravi i odradimo što je trener postavio pred nas, možemo im parirati, možemo se nadati iznenađenju. Da ne vjerujem da možemo pobijediti ne bih ni izlazio na teren.

Od posljednje domaće pobjede Šibenika nad Hajdukom prošlo je deset godina. Utakmicu možete pratiti na HNTV-u.

 

Osim u Šibeniku, zanimljivo će biti u Zadru gdje stiže Osijek. Današnji trećeligaš često je bio neugodno gostovanje za Osječane, a Zadrani se nadaju da će tako biti i danas.

- Osijek se digao na svim razinama, vrlo su kvalitetna momčad, jako dobro organiziran klub i čast nam je igrati protiv njih. Činjenica da su prije nekoliko dana slavili kod prvaka na Rujevici dovoljno govori o njihovoj snazi. Naš motiv će biti ogroman, iako nam je mnogo važnija subotnja utakmica protiv Zagore, ali dat ćemo sve od sebe da pokušamo iznenaditi prvoligaša i nastavimo put u Kupu - rekao je trener Zadra Leo Burčul.

A i Osječani su svjesni da nemaju nimalo jednostavan posao danas od 15:30. Osječani su u 26 utakmica na Stanovima uspjeli slaviti samo tri puta, dok Zadar ima čak 15 pobjeda. Junak jedne od najuzbudljivijih pobjeda Zadra bio je upravo današnji trener Osječana Zoran Zekić, koji je za Zadrane nastupao u sezoni 2001/02. On je pobjedu Zadranima donio golom u 94. minuti.

 

 Izravan prijenos moći ćete pratiti na web stranici Osijeka i na HNTV-u.

Osim dalmatinskog, danas je na rasporedu i zagrebački derbi. Posrnuli NK Zagreb dočekuje Lokomotivu s početkom u 14 sati. 

- Očekuje nas sigurno zahtjevna utakmica. Svi znamo što su i što nose Kup utakmice. Bez obzira što se NK Zagreb trenutno nalazi u trećoj ligi, to je klub s velikom tradicijom. Ulazimo u utakmicu s velikim respektom. Neću puno odmarati stožerne igrače, smatram, a to se i vidi po nama, da smo fenomenalno pripremljeni, i ne bojim da ce to ostaviti traga za subotnji ogled protiv Osijeka u Gradskom vrtu - rekao je trener Lokomotive Mario Tokić. 

Iz Lokomotive su podsjetili sve svoje navijače da godišnje ulaznice za ovaj susret ne vrijede jer je NK Zagreb domaćin.

Od 17:00 sati igra se još jedan 'lokalni' derbi. Inter u Zaprešiću dočekuje Sesvete. Iz zaprešićkog kluba pozivaju sve navijače na utakmicu, a ulaz je besplatan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao