Obavijesti

Sport

Komentari 56

Dambrauskas: Nismo bili bolji, isprovocirali smo sreću! Tomić: Ostavili smo sve što smo imali

Dambrauskas: Nismo bili bolji, isprovocirali smo sreću! Tomić: Ostavili smo sve što smo imali

Veliki je plus za hrvatsku ligu imati ovakvu utakmicu u ovakvoj atmosferi. Mislim da nismo bili bolja momčad iako smo pobijedili, ali bili smo mentalno spremni, kaže trener Hajduka nakon pobjede u Rijeci

VIDEO

Valdas Dambrauskas bolji start na klupi Hajduka nije mogao poželjeti. Nije, doduše, prštalo od ljepote u igri Splićana na Rujevici, ali piše se pobjeda 3-2 i tri boda protiv velikog rivala. Vrh ljestvice sad je udaljen četiri boda, Dinamo ima samo jedan više (uz utakmicu manje).

Jan Mlakar zabio je za pobjedu u 98. minuti iako je Rijeka okrenula zaostatak 0-1 u vodstvo 2-1.

POGLEDAJTE VIDEO: Strategija Hajduka

Pokretanje videa...

Strategija Hajduka 2021.-2027. 05:19

- Veliki je plus za hrvatsku ligu imati ovakvu utakmicu u ovakvoj atmosferi. Mislim da nismo bili bolja momčad iako smo pobijedili, ali bili smo mentalno spremni, puno smo se pripremali za ovu utakmicu. Znali smo što moramo napraviti u napadu, kako se postaviti i tako smo isprovocirali sreću - priznao je Litavac za Arenasport.

Nastavio je novi trener Hajduka sipati komplimente na račun bijelih nakon pobjede u 100. Jadranskom derbiju.

- Rijeka je stvarno vrhunska momčad i ljestvica ne laže, bili su prvi prije ovog kola i pokazali to na terenu. Bilo nam je teško, imamo još puno situacija na kojima moramo raditi, oko igre, s koje strane želimo napadati... Imali smo neke dobre trenutke, ali ne mislim da smo taktički nešto posebno odigrali. Kako god, dobro smo reagirali kad smo primili gol za 2-1, napravili neke izmjene, odmah se situacija promijenila. Na kraju smo imali sreće...

Hajduka do kraja sezone čeka šest utakmica, od čega čak četiri u gostima. No prvo ide domaći okršaj protiv Istre u petak.

- Kalendar ne možemo promijeniti. Možemo kontrolirati ono što možemo, nema nikakvih izlika. Kad ih radiš, to će se pokazati na terenu. Što bude teže, to moramo biti bolji na terenu. Ako se tako postavimo, doći će rezultati koje želimo mi i navijači - zaključio je Dambrauskas.

Trener Rijeke Goran Tomić imao je zašto biti razočaran. Rijeka je imala premoć u posjedu lopte i udarcima, ali ne i golovima.

- Čestitam Hajduku na pobjedi. Velika utakmica, mogu čestitati i svojim igračima, ostavili su sve što su imali. Odigrali smo jako dobro s taktičke strane, imali totalnu kontrolu lopte u prvom dijelu, ali bilo je teško napraviti nešto više jer je Hajduk igrao s tri stopera, ali kontrolirali smo utakmicu - kazao je Tomić.

Marko Livaja zabio je za vodstvo gostiju u 45. minuti, Josip Drmić iz igre i Robert Murić iz penala donijeli su preokret, a onda je Livaja novim golom iz penala, pa i spomenuti Mlakar, zapečatio treću uzastopnu pobjedu Hajduka na Rujevici.

- Primili smo gol u najgore moguće vrijeme, okrenuli nešto u drugom poluvremenu. Igrali smo jako dobro, bilo je tu dobrih poteza, pritisaka, agresije. Imali smo sve u svojim rukama, 2-1, ali onda taj penal prelomi utakmicu, 2-2, s istekom vremena 3-2. Mogu samo čestitati svojim igračima - kazao je Tomić.

Rijeka je sad bod iza vodećeg Osijeka, njoj će tri posljednje ovogodišnje utakmice biti kod kuće (Dragovoljac, Gorica, Istra), no prije toga ide na dva gostovanja. U Koprivnici u ligi pa u Kupu kod Dinama.

- Prvo treba proći ova utakmica jer je velik udarac za igrače u svlačionici. Ali brzo slijedi iduća utakmica, ovo je samo jedna u nizu - zaključio je Tomić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu