Obavijesti

Sport

Komentari 3

Damir Krznar našao novi klub, debitira u okršaju za europsku jesen: Maribor je sličan Dinamu

Damir Krznar našao novi klub, debitira u okršaju za europsku jesen: Maribor je sličan Dinamu

Kad te Maribor pozove, velika je čast. Izazov koji morate prihvatiti. Kao u Dinamu, ovdje postoji teret rezultata, gdje se računa samo pobjeda. To je atmosfera u kojoj se stvaraju pravi pobjednici, kaže Damir

Slovenski prvak Maribor u katastrofalnoj je formi u novoj prvenstvenoj sezoni. Nakon pet kola posljednji je sa samo jednom pobjedom i u nizu od šest poraza u svim natjecanjima. Radovan Karanović dobio je otkaz, a naslijedio ga Damir Krznar (50), dosadašnji trener Dinama II, bivši trener prve momčadi "modrih".

Krznar je potpisao na dvije godine s klubom iz Ljudskog vrta, a debitirat će već u četvrtak u play-offu Konferencijske lige protiv rumunjskog prvaka Cluja. Maribor je na startu kvalifikacija za Ligu prvaka izbacio Šahtjor Soligorsk pa ispadao od Šerifa i HJK-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Krznar podnio ostavku u Dinamu

Pokretanje videa ...

- Nakon utakmice s Domžalama i razgovora s Radovanom Karanovićem pala je odluka da moramo napraviti promjenu. Nije bilo dvojbi pri donošenju odluke o novom treneru, Damir Krznar bio je glavni izbor i jedini kandidat s kojim sam razgovarao jer smo brzo našli zajednički jezik. Riječ je o treneru koji je navikao raditi na visokim razinama i ima puno nogometnog znanja, ali u isto vrijeme s karizmom i ljudskim vrijednostima koje inspiriraju - rekao je sportski direktor Maribora Marko Šuler i nastavio:

- On je trener velikih klubova i dolazi iz velikog kluba, pa mu rad pod pritiskom nije stran i bio je spreman bez oklijevanja prihvatiti izazov. On zna kamo dolazi. Imamo slične poglede na zajedničku viziju. Vjeruje da momčad ima kvalitetu i da su klupski ciljevi dostižni, u borbi za naslov prvaka i plasman u europske kvalifikacije. Želimo preokrenuti stvari u kratkom roku i pokazati momčadi, za što je sposobna, što je pokazala prije samo nekoliko tjedana. Dugoročno, da naš projekt krene prema naprijed, u željenom smjeru.

U stožeru će mu biti dosadašnji suradnici Mihael Mikić kao pomoćnik i Vedran Attias kao analitičar. Krznar je s velikim poštovanjem govorio prema Mariboru i usporedio ga s Dinamom.

- Kad te Maribor pozove, velika je čast. Izazov koji morate prihvatiti. Situacija nije ružičasta, ali mislim da se više radi o rezultatu nego o krizi igre. Gledao sam prije nekoliko utakmica, bilo je dobrih predstava, ali nedostajalo je i malo sreće. Prošla sezona bila je vrlo uspješna, ali sada je uglavnom došlo do manjeg pada - kaže Krznar.

- Maribor je u mnogočemu sličan našem dosadašnjem klubu Dinamu, s teretom rezultata, gdje se računa samo pobjeda. To je atmosfera u kojoj se stvaraju pravi pobjednici. Letvica se uvijek mora podizati visoko i vjerujem da će se Maribor vratiti na nekadašnje pobjedničke staze. Ovi igrači nisu zaboravili igrati nogomet, ovaj stručni stožer nije zaboravio kreirati željenu igru. Dogodilo se negativno razdoblje, treba se oporaviti i u skladu s tim reagirati. Cilj je da se da bi suradnja bila dugoročna. Imamo dovoljno vremena u ligi da popravimo stvari, ali prvi cilj bit će sve snage usmjeriti na borbu za europsku jesen. Sjećam se izvanredne atmosfere iz Narodnog vrta koju sam i ja izravno doživio, a nadam se da ćemo je uskoro doživjeti i na našim utakmicama - dodao je.