Sport

Komentari 7

Damir Mišković pronašao novog trenera: Stiže Sergej Jakirović?

Damir Mišković pronašao novog trenera: Stiže Sergej Jakirović?

Jakiroviću bi mogli asistirati prijatelji iz igračkih dana: Čagalj, Đalović i Štrok. Metkovac je još pod ugovorom sa Zrinjskim. Ugovor s bh. klubom veže ga do 2024. pa će Rijeka morati platiti odštetu

Rijeka 5. prosinca počinje s pripremama za drugi dio sezone. Prvoligaš s Kvarnera polusezonu je završio na osmome mjestu prvenstvene ljestvice sa svega 15 bodova iz 17 utakmica. U Kupu su ispali od drugoligaša Bijelog Brda.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje hrvatskih navijača

Na klupi stari prijatelji

Predsjednik Damir Mišković od početka sezone smijenio je Dragana Tadića, Fausta Budicina i karizmatičnog Talijana Sersea Cosmija.

Koliko čujemo, pripreme će povesti Sergej Jakirović (45). Miškovićeva prva želja bio je bivši iranski izbornik Dragan Skočić (54), čovjek koji je spomenutu selekciju odveo na SP pa naprasno dobio otkaz. Igrao je Mišković na emociju, jer je Skočić iz Rijeke, a itekako košta. Jakirović, trener Zrinjskog, Rijekin je plan B.

Jakirović i Đalović su veliki prijatelji. Igrali su zajedno u Zagrebu i Rijeci, kasnije i na Kutiji šibica. Nije isključeno da talentirani stručnjak iz Metkovića stožeru u Rijeci priključi još poneko ime. Priča se o Hrvoju Štroku, Igoru Čagalju, bivšim nogometašima koji kroče u trenerski svijet.

storyeditor/2022-11-27/PXL_180822_95199497.jpg

Traži se i sportski direktor

Zrinjski je prije nekoliko dana pobijedio Borac 1-0 i osigurao naslov jesenskog prvaka u Bosni i Hercegovini s tri boda više i utakmicom manje od Širokog. Profa Jakir, kako mu tepaju, ugovor ima do 2024. pa će Rijeka Zrinjskom morati isplatiti odštetu.

Jakirović bi u Rijeku poveo svog kondicijskog trenera i analitičara. Za pomoćnika bi mu bio priključen Radomir Đalović. Crnogorac je ove sezone asistirao svim trenerima Rijeke. U Jakirovićevu stožeru ostao bi i trener golmana Gojko Mrčela.

Mišković traži i sportskog direktora. Robert Palikuča dobio je "pedalu" krajem kolovoza. Privremeno je tu funkciju preuzeo "vojnik" kluba Srećko Juričić, ali nije to dugoročno rješenje. Posla ima preko glave...

Najčitaniji članci