Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Kraljice šoka' srušile Čehinje i branit će broncu: Kad je 'nož pod grlom' mogu samo najveći

'Kraljice šoka' srušile Čehinje i branit će broncu: Kad je 'nož pod grlom' mogu samo najveći
10

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u Poreču je srušila Češku sa 33-30 i osigurala plasman na krajem godine. Kapitanović je bila fantastična na golu, a Blažević nemilosrdna u napadu

Hrvatske rukometašice osigurale su plasman na EURO 2022 pobjedom u ključnoj kvalifikacijskoj utakmici u Poreču nad Češkom 33-30 (13-14).

Pogledajte video: Novi dresovi HRS

Pokretanje videa...

Novi dresovi HRS VIDEO

U odlučujućoj utakmici u kojoj je Hrvatskoj igrala samo pobjeda, igračice Nenada Šoštarića imale su velikih problema s brzim Čehinjama, koje su prije nekoliko dana pobijedile i moćnu Francusku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Poreč: Hrvatice savladale Češku u kvalifikacijama  za Europsko prvenstvo u rukometu

Veliki dio susreta protekao je u vrlo izjednačenoj borbi u kojoj niti jedna ekipa nije imala prednost od više od dva gola.

U 48. minuti prije kraja Hrvatska dolazi do tri gola prednosti (24-21), a s tri razlike se ušlo u zadnjih pet minuta susreta (29-26). Tri  minute prije kraja Milosavljević iznuđuje sedmerac i isključenje, a Blažević postiže gol za 31-28, da bi mlada Josipa Mamić dala ključni gol za 32-29 i osiguranje plasmana na europsku smotru.

- Cure su pokazale karakter, nisu odustajale ni kad su suparnice otišle na dva, tri gola prednosti i pokazale su da znaju igrati kad im je 'nož pod grlom', odnosno utakmice koje ja zovem polufinalom i finalom. A to mogu samo najveći - rekao je Šoštarić.

Poreč: Hrvatice savladale Češku u kvalifikacijama  za Europsko prvenstvo u rukometu

Vratarka Ivana Kapitanović je imala ogromnih 20 obrana, Valentina Blažević je dala 11 golova, Dejana Milosavljević osam, a Ćamila Mičijević pet golova. Kod Čehinja je Iveta Korešova zabila devet golova.

Francuska s 10 i Hrvatska sa šest bodova su iz skupine 4 prošle na EURO.

Poreč: Hrvatice savladale Češku u kvalifikacijama  za Europsko prvenstvo u rukometu Poreč: Hrvatice savladale Češku u kvalifikacijama  za Europsko prvenstvo u rukometu

Europsko prvenstvo održat će se krajem godine u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA EP 18.00 , Poreč
Hrvatska
33 : 30
Češka
Sortiranje događaja

Kraaaaaaaaaaaj. Hrvatska ide na Europsko prvenstvo koje će se održati u Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji krajem godine! Izabranice Nenada Šoštarića odigrale su fantastično drugo poluvrijeme i osigurala 10. uzastopno EP. Kapitanović je samo zadržala konstantu na golu, a u drugom se poluvremenu nemilosrdnoj Blažević pridružila i Milosavljević za veliko slavlje hrvatske reprezentacije.

56'

Ušli smo u posljednjih pet minuta s tri gola prednosti. Europsko prvenstvo ne bi nam smjelo pobjeći...

53'

Imamo napad, dva gola razlike, ali i igračicu manje još nekih 90-ak sekundi. Zlata bi vrijedilo iskoristiti ovaj napad... Šoštarić iskusno pozvao minutu odmora.

47'

Maa, bravo cureeeeeee. Prvo je Blažević fantastično poslužila na našu pivoticu na crti nakon čega je Milisavljević istrčala kontru i zabila za +2. Na drugoj strani smo se i obranili i imamo napad za velikih +3...

44'

Blaževiiiiiiiiiiić. Ne staje naša vanjska pucačica. Zabila je osam golova iz devet pokušaja, Čehinje nas nažalost kažnjavaju na nepostavljenu obranu.

Komentari 17