Sport

Komentari 3

Dan velikog derbija: Cedevita u ABA ligi dočekuje Budućnost

Dan velikog derbija: Cedevita u ABA ligi dočekuje Budućnost

Budućnost je stvarno ekipa koja ima daleko najbolji roster u ABA ligi, rekao je trener Vitamina Slaven Rimac uoči prve polufinalne utakmice u dvorani Dražen Petrović u ponedjeljak u 19 sati

To su s trenerskog, motivacijskog, aspekta najlakše utakmice. Osjeti se po treninzima koje radimo da je koncentracija odlična i da su svi igrači motivirani i da svi jedva čekaju da utakmica počne. Ja se nadam da će ove utakmice pobuditi navijače i publiku da dođu i da nam pomognu. Očekujem jednu lijepu atmosferu. Vidjet ćemo na utakmici koliko možemo, rekao je uoči prvog polufinalnog susreta ABA lige s Budućnosti trener Cedevite Slaven Rimac.

Utakmica Cedevite i Budućnosti igra se u ponedjeljak od 19 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a Rimac priznaje - Budućnost ipak ima jači roster:

- Budućnost je stvarno ekipa koja ima daleko najbolji roster u ABA ligi. Malo su bili hendikepirani tijekom sezone zbog toga što igraju Euroligu, koja u nekim svojim tjednima ima i po dvije utakmice, tako da su bili puno više fokusirani na to natjecanje nego na ABA ligu. Ja očekujem Budućnost koja će izgledati stvarno dobro i mislim da imaju snage i trenera koji zna tempirati formu za najbitniji dio sezone, koji kreće od ponedjeljka.

Ipak, Cedevita je kroz sezonu pobjeđivala sve momčadi iz vrha ABA lige, Crvena zvezda iz Zagreba je otišla pokunjena nakon teškog poraza 84-68, pala je i Budućnost, a usprkos najskupljem sastavu ABA lige Budućnost i nije baš toliki favorit... Cedevita je u formi, momčad je možda na papiru slabija od one s kojom se ušlo u sezonu, ali trenutačno izgleda - miljama bolje. Vitamini imaju i prednost domaćeg terena, a s obzirom na to da se iz Morače jako teško odlazi s trijumfom, to bi moglo biti od velike koristi za Rimca i društvo.

Cedevita je već šestu sezonu stigla barem do polufinala ABA lige, a iako je 2014., 2015. i 2017. stigla i do finala, tamo se uvijek ispriječila Crvena zvezda kao jači protivnik.

Iz kluba pozivaju navijače da u ponedjeljak (19:00) napune dvoranu... Neka sve bude narančasto pa da se zajedno s igračima pobijedi Budućnost!

Najčitaniji članci