Obavijesti

Sport

Komentari 4

Dani Olmo 'zapalio' Maksimir, BBB-i grmjeli do samoga kraja

Dani Olmo 'zapalio' Maksimir, BBB-i grmjeli do samoga kraja
17

Uz brojne transparente na istočnoj tribini bila je i vatikanska zastava s Dinamovim grbom, većina dinamovaca zaigralo u kratkim rukavima, a 'pet minuta slave' dobili su i juniori hrvatskog prvaka...

VIDEO

Dinamo u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka nije uspio iznenaditi Manchester City, engleski prvak bio je puno bolji na koncu zasluženo slavio 4-1. Sve nade Dinamovih navijača hat-trickom je ugasio Gabriel Jesus, a 'modri' će i dalje pamtiti gol Danija Olma. Maksimirske tribine počele su se puniti već oko 18 sati, na koncu se na njima skupilo 28395 gledatelja, daleko najviše ove sezone.

Pokretanje videa...

00:24

Na južnoj tribini skupilo se oko 2000 tisuće nimalo glasnih, a prilično pitomih navijača Manchester Citya, nisu to bili oni engleski huligani poznati po neredima diljem svijeta. Prije ljudi u ozbiljnijim godinama koji putuju Europom, pa su usput stigli pogledati Zagreb i utakmicu u Maksimiru.

Dinamovi su navijači bili naoružani plavim zastavicama, njima su mahali gledatelji s istoka i zapada u trenucima dok su nogometaši obje momčadi izlazili na teren. Scene za pamćenje, sve je djelovalo vrlo efektno. 

Prije početka utakmice svojih 'pet minuta slave' dobili su i juniori Dinama koji su u popodnevnim satima osigurali europsko proljeće. Nogometaši Igora Jovićevića sa svojim su trenerom i kompletnim stručnim stožerom napravili krug oko igrališta, dobili veliki pljesak svih navijača Dinama. Naravno, nešto dulje su se zadržali podno sjeverne tribine, tamo par minuta pjevali s Bad Blue Boysima.

Dinamo je još jednom imao veliku podršku brojnih navijača sa svih Hrvatska i Bosne i Hercegovien. Samo na istočnoj tribini vidjeli smo transparente iz Brotnja, Cerne, Jarmine, Rame, Slatine, Senja, Siraća, Beravaca, Odžaka, Širokog Brijega, Radikovaca, Orahovice, Viteza, Đakova, Gornje Vrbe, Benje, Zaprešića, Perušića, Novog Marofa, pa i jedna vatikanska zastava s Dinamovim grbom.

Dinamovci su i prije početka utakmice svojim suparnicima pokazali 'muški gard', čak šestorica igrača (Ademi, Stojanović, Gojak, Kadzior, Oršić i Petković) po velikoj su hladnoći zaigrali u kratkim rukavima. Kod Engleza na to se odlučio samo Rodri, kod većine gostujućih igrača kao modni detalji izdvajali su se podmajice s dugim rukavima i rukavice. Dinamovci su s te strane bili puno hrabriji. 

Maksimir je eksplodirao u 10. minuti, Kadzior je idealno pronašao Olma, a mladi Španjolac iz voleja 'probušio' Brava. Navijači su postali još glasniji, sjeverna i istočna tribina kombinirano počele skandirati, sa sjevera je orilo "Dinamo", istok je uzvraćao povicima "Zagreb". Atmosferu u Maksimiru dodatno su zagrijale dvije-tri kontre Dinama koje su mogle biti još opasnije, a onda je tribine 'ohladio' Gabriel Jesus.

Brazilac je glavom zabio za 1-1, odmah je zaiskrilo na travnjaku, a sa svih tribina čuli su se tek zvižduci. Kako španjolskom sucu Carlosu Del Cerro Grandeu koji nije ranije prekinuo igru, tako i nogometašima Manchester Citya koji su poentirali dok su dva igrača Dinama (Stojanović i Dilaver) ležala na travnjaku. No, to je surovi profesionalizam, engleski prvak takve stvari ne prašta.

Manchester City je početkom drugoga dijela stigao do drugog gola, ali pjesma Dinamovih navijača i dalje nije prestajala. Razlika u klasu između dvije momčadi postajala je sve izraženija, ali tribine su pljeskom ispratile svaki ozbiljniji pokušaj Dinama, čak i svaku požrtvovniju reakciju svojih ljubimaca. Bez obzira svjetlilo li na semaforu 1-2 ili 1-3. Dapače, raspjevanom sjeveru kod 3-1 u pjesmi se pridružila i istočna tribina.

- Dinamo, Dinamo, znaj da mi te volimo, mi smo uz tebe, mi smo uz tebe, znaj da nema predaje - grmjelo je Maksimirom poslije hat-tricka nezaustavljivog Gabriela Jesusa.

Sve misli Dinamovih navijača u tim su trenucima bile okrenute dvoboju iz Harkiva, osluškivao se rezultat iz Ukrajine. I strahovalo od većeg rezultatskog potopa u Maksimiru. Nažalost, iz Harkiva su stizale loše vijesti, Atalanta je povela, Šahtar ostao s igračem manje, Dinamo je ostao bez europskog proljeća. Bez obzira što su 'modri' u grupnoj fazi zabili više golova od Barcelone ili Borussije Dortmund...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani