Obavijesti

Sport

Komentari 25

Danska i Norveška remizirale: Hrvatskoj igra samo pobjeda...

Danska i Norveška remizirale: Hrvatskoj igra samo pobjeda...
1

Norveška nije uspjela svladati Dansku u Herningu. Završilo je remijem pa je Hrvatskoj za plasman u Rio dovoljna bilo kakva pobjeda. Završilo je 25-25 u iznimno izjednačenoj utakmici

VIDEO

Rukometne reprezentacije Danske i Norveške odigrale su 25-25 u drugom kolu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Riju i tako ostavili Hrvatskoj šansu da bilo kakvom pobjedom nad Norveškom u nedjelju (18 sati) bude drugi putnik na veliku smotru.

Neriješen rezultat ujedno je i najpravedniji ishod ove utakmice u kojoj su Norvežani imali šetiri gola prednosti u prvom poluvremenu (10-6), ali na predah su, golom Mikkela Hansena iz deveterca nakon isteka vremena, imali samo gol viška (13-12).

Danska je u nastavku brzo poravnala rezultat i nekoliko puta imala po jedan gol prednosti, no borbeni Norvežani, uz nekoliko dvojbenih sudačkih odluka, ostali su "živi" i osvojili bod zbog kojega im je u ogledu protiv Hrvatske za plasman na OI dostatan i remi.

Najviše golova na utakmici (pet) zabili su Mikkel Hansen kod Danaca te Magnus Jondal, Kristian Bjørnsen i Espen Lie Hansen kod Norvežana.

Poljska i Tunis u Riju, Obrvan dao otkaz

Olimpijski rukometni turnir dobio je dva nova sudionika nakon utakmica drugog kola turnira u Gdanjsku. To su selekcije domaćina Poljske te Tunisa koje su svladale Čile odnosno Makedoniju i tako došle do nedostižna četiri boda iz dvije utakmice.

Oproštaj od Rija za Makedonce nagnao je hrvatskog stručnjaka Ivicu Obrvana da podnese ostavku nakon više od dvije godine na izborničkoj funkciji makedonske reprezentacije.

- Svi zajedno imali  smo veliki san, da postanemo prva makedonska generacija koja se plasirala na Olimpijske igre. Nismo uspjeli, izgorjeli smo u želji i zasluženo izgubili. Loše smo otvorili utakmicu, igrali u grču i na kraju se nismo mogli vratiti. Imali smo nekoliko prilika dohvatiti priključak, ali ih nismo znali kako ih iskoristiti. Poslije ovoga povlačim se sa mjesta izbornika reprezentacije Makedonije - rekao je Obrvan nakon poraza od Tunisa 32-26.

Slovenci, koje vodi trener Zagreba Veselin Vujović, izgubili su od Šveđana 24-23 u drugom kolu turnira u Malmöu, no gotovo sigurno osigurali su Rio jer ih u trećem kolu očekuje slabašni Iran kojega je Španjolska dobila 37-23. Za drugo olimpijsko mjesto tako će se u izravnom okršaju boriti Španjolci i Šveđani.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna