Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Dao sam igračima slobodno da dođu k sebi. Uzdrmalo nas je ispadanje od Kazahstanaca'

'Dao sam igračima slobodno da dođu k sebi. Uzdrmalo nas je ispadanje od Kazahstanaca'

Prethodne utakmice su pokazale da nije važno tko je s druge strane nego važno je kakvi smo mi. Nismo bili na potrebnom nivou i zato su tako slabi rezultati, rekao je Bjelica u najavi utakmice protiv Istre

VIDEO

Atmosfera u Osijeku je turobna, pa možda nikad gora. Poraz od Lokomotive, ispadanje od Kizilžara iz Konferencijske lige pa potom nova blijeda predstava i remi protiv Slaven Belupa. Nakon svega toga navijači traže odlazak Nenada Bjelice. Sve što je moglo krenulo je po zlu. Sezona nije mogla gore početi za Osijek. 

Pokretanje videa...

Osijek na pripremama 02:57

Blamaža od kazahstanske momčadi, kojoj još trener ne zna ime, itekako je uzdrmala osječke redove. Igrači su bez samopouzdanja, potpuno pogubljeni nakon svega što im se dogodilo, a Nenad Bjelica je početkom tjedna igračima dao dva dana kako bi razbistrili misli za nastavak sezone.

Osijek u subotu od 21 sat gostuje kod Istre u 4. kolu HNL-a.

- Nakon utakmice smo dali igračima dva dana da razbistre glavu nakon teškog tjedna za nas. Dečki su se odmorili, od srijede smo krenuli s treninzima, sutra imamo još jedan trening prije polaska u Pulu. Nejašmić, Kleinheisler i Leovac neće na put, upitni su Žaper, Fiolić i Mierez, ali bez obzira na to, mislim da ćemo imati kvalitetnu ekipu na terenu koja se spremna suprotstaviti protivniku i pobijediti ga - rekao je Nenad Bjelica na početku press konferencije.

Uzvratna utakmica drugog pretkola UEFA Europa konferencijske lige, NK Osijek - FC Kyzylzhar

Istra je promijenila jako puno igrača, ali u ovome susretu puno toga će ovisiti o Osijeku. 

- Ekipiraju se, dosta novih igrača, mijenjali su sustav, igraju na različite načine. Vidjet ćemo kako će nam se suprotstaviti. Najvažnije je da vratim igračima samopouzdanje i da se podignemo u svemu. Prethodne utakmice su pokazale da nije važno tko je s druge strane nego važno je kakvi smo mi. Nismo bili na potrebnom nivou i zato su tako slabi rezultati. Da smo mi bili bolji, rezultati bi bili bolji. Fokusirat ćemo se na nas. Igrači na sebe, ja kao trener na sebe. Ako budemo spremni preuzeti odgovornost u svakom trenutku, onda ćemo doći do kvalitetnog rezultata.

Uzvratna utakmica drugog pretkola UEFA Europa konferencijske lige, NK Osijek - FC Kyzylzhar

Kako izaći iz ove situacija i vratiti se na pobjedničke staze, glavno je pitanje s kojim se mora suočiti trener Osijeka.

- Kako izaći iz ovoga? Nema nekog pravila kako se izlazi iz te situacije, ono što možemo je kvalitetnije i bolje raditi, svatko preuzeti odgovornost za ono što radi na terenu. Jako nas je uzdrmalo ispadanje od kazahstanske ekipe (Kizilžar), razočarani smo svi, kao i navijači, novinari, tako su razočarani igrači i mi treneri. Moramo dati potporu našim igračima, u dvije godine postigli su jako lijepe rezultate, a navijači su uživali u borbi za naslov prvi put u povijesti u kojoj je bio uključen i Osijek. Zato naši igrači zaslužuju respekt. Želimo ih podignuti i dovesti na najbolji nivo. Treba nam puno pozitivnog razgovora, pozitivne energije i vibracija i onda možemo doći do pozitivnog rezultata. S negativom i zato nismo puno razgovarali o ovome što nam se dogodilo. Svi smo svjesni da moramo i možemo bolje.

Jako puno je izostanak, ali tu su mladi lavovi koji čekaju priliku. 

- Jurčević je spreman za utakmicu, presjeklo ga je nešto protiv Belupa, ali je na raspolaganju. Mato Miloš i Nikola Janjić su alternative koje imamo. Mladi igrači Janjić, Barišić, Bakić i Beljo su pokazali da mogu biti dio momčadi koja će igrati u ovoj sezoni. U ovoj situaciji kada je pritisak velik igramo na iskustvo igrača i teško je mladog igrača gurnuti u vatru kada treba vaditi kestenje iz vatre i da on bude taj. No, ove sezone mladi igrači dobit će priliku. Imamo četiri  vrlo kvalitetna nogometaša koji će dobivati puno šansi - zaključio je Bjelica.

Osijek  izgubio protiv Kyzylzhara i završio svoju europsku avanturu

Društvo na presici pravio mu je golman Ivica Ivušić.

- Težak tjedan za nas, skupili smo glave, popričali između sebe i pogledali se u oči. Svjesni smo da moramo dati još više za ovaj klub. I na treningu i na utakmicama. Dovoljno smo iskusni da znamo kako izaći iz ove situacije. Siguran sam da ćemo okrenuti stvari na pozitivu već ovaj vikend. 

Ivušić je jedan od najistaknutijih eksponata Osijeka u ovom prijelaznom roku. Spominjao se interes Napolija, ali njega to ne zanima. Fokusiran je samo na Osijek. 

- O tome se priča dva mjeseca, pokazao sam da sam maksimalno fokusiran na Osijek i to me jedino zanima. Lijepo je čuti kad te netko želi što je potvrda mog rada, ali ja sam maksimalno fokusiran na ovo što se događa ovdje - rekao je Ivušić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja