Sport

Komentari 15

Dario Šarić uzeo novi broj na dresu: Prvi dojam je sjajan...

Dario Šarić uzeo novi broj na dresu: Prvi dojam je sjajan...

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić predstavljen je u novom klubu, Minnesota Timberwolvesima. Nakon devetke u Philadelphiji, odlučio je uzeti broj 36 jer njegov stari nosi Luol Deng

Zadovoljstvo je biti dio Minnesote. Jedva čekam izaći na parket i dati sve od sebe kako bi s klubom ušao u playoff, rekao je Dario Šarić na predstavljanju u svom novom klubu, Minnesota Timberwolvesima.

U dresu Timberwolvesa Dario će nositi broj 36 jer je njegova devetka zauzeta. Iako na prvoj konferenciji za novinare nije izgledao najsretnije, rekao je kako mu se sviđa u novoj svlačionici.

- U ekipi je nekoliko odličnih mladih igrača, ali i isto takvih veterana koji će mi pomoći u prilagodbi. Prvi dojam je sjajan.

Nakon Joela Embiida, na centarskoj poziciji imat će još jednog sjajnog mladića, Karla Anthonyja Townsa.

- Vidim da je on s Davisom i Embiidom u top 3 centara lige. Čitao sam da je mnogo bolji s trice od Joela, mislim da ćemo se dobro slagati. Ako sam našao način kako igrati s Embiidom, onda mogu dobro igrati i s Townsom - jasan je 'Šiši'.

Teško je očekivati kako će odmah biti u startnoj petorci, ali spreman je učiniti sve za ekipu.

- Volim početi u startnoj petorci, ali nov sam ovdje i pokušat ću izvršiti svaki izazov koji trener stavi pred mene. Spreman sam učiniti ono što je najbolje za momčad.

Podsjetimo, Šarić je dvije godine nastupao u dresu Philadelphia 76ersa, a u prvoj sezoni za dlaku mu je izmakla nagrada za najboljeg 'rookieja' sezone koju je odnio Malcolm Brogdon iz Milwaukee Bucksa.

U Minnesotu je tradean sa suigračima Robertom Covingtonom i Jerrydom Baylessom te izborom drugog kruga drafta 2022. godine u zamjenu za Jimmyja Butlera i Justina Pattona.

Najčitaniji članci