Obavijesti

Sport

Komentari 145

Dario Šimić odlazi iz Dinama: Podnio je neopozivu ostavku!

Dario Šimić odlazi iz Dinama: Podnio je neopozivu ostavku!

Njegova pozicija bila je pod povećalom nakon poraza od Hajduka i Ballkanija. Mnogi su ga kritizirali zbog jako loše odrađenog ljetnog prijelaznog roka, no strasti su se smirile nakon pobjede protiv Istre i nitko nije očekivao da će sam otići

VIDEO

Sjednica izvršnog odbora Dinama danas je trebala biti tek formalnost, međusobno upoznavanje novih ljudi, a kad ono - "bomba". Dario Šimić već je na samom startu sjednice podnio neopozivu ostavku, očito kako je u njemu dugo kipjelo te kako dosadašnji član uprave Dinama više nije želio trpjeti kritike na svoj račun. I odlučio je reći dosta, napustiti Dinamo.

Pokretanje videa...

Slavlje Ballkanija nad Dinamom 00:31

Na nedavnoj skupštini Dinama formiran je novi izvršni odbor kojeg čini predsjednik Mirko Barišić, te Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Nikola Hanžel, Damir Najmenik, Ivan Nauković, Milivoj Novak, Dubravko Skender, Ante Todorić, Heinz Truskaller, Janko Gogolja i Dragutin Kamenski.

 

Na spomenutoj sjednici bili su i članovi uprave Vlatka Peras, Dario Šimić, Darko Podnar i Danijel Tomačić, a Šimić je već na samom startu šokirao prisutne te podnio ostavku. Mirko Barišić mu je u nekim ranijim razgovorima dao podršku, ali je Šimić očigledno razmišljao drugačije pa napustio Dinamo. I kako kaže, svoju će odluku sljedećih dana jasno obrazložiti.

Dinamo se oglasio 

- Podnijeti ću svoj izvještaj kao i cijela uprava, mislim da smo napravili odgovoran i dobar posao. Ako ćemo vjerovati kladionicama koje kažu da smo 60 posto prvaci, možemo mirno spavati. Dinamovo sam dijete i igrač, moramo pobjeđivati, na to smo osuđeni. Čim se dožive porazi kod nas je velika nervoza, ali to je sve normalno - govorio je Šimić dan ranije za Dnevnik Nove TV, no ni tada nije ni na koji način naznačio da mu je to posljednji intervju kao dužnosnik Dinama. 

Zagreb: Dinamo izabrao Izvršni i Nadzorni odbor

Njegova pozicija bila je pod povećalom nakon poraza od Hajduka i Ballkanija. Mnogi su ga kritizirali zbog jako loše odrađenog ljetnog prijelaznog roka, no strasti su se smirile nakon pobjede protiv Istre. Ništa nije upućivalo da bi moglo doći do tektonskih promjena na sjednici Izvršnog odbora. Ipak, sam Šimić odlučio je presjeći i otići s pozicije.

Dinamo je nakon sastanka objavio priopćenje u kojem se zahvalio bivšem hrvatskom reprezentativcu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti

U utorak, 10. listopada 2023. godine, održan je inaugurativni sastanak Nadzornog odbora GNK Dinamo kojeg u novom sazivu čine jednoglasno izabrani predsjednik Ognjen Naglić i članovi Saša Pavličić-Bekić i Zdravko Kačić. Istoga dana sastao se i novi saziv Izvršnog odbora uz naglasak na temu realizacije sportskog i financijskog plana.

Gospodin Dario Šimić još je u prvom dijelu sjednice IO podnio neopozivu ostavku na mjesto člana Uprave GNK Dinamo. Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Šimiću na svemu što je učinio za naš klub i želimo mu puno sreće i uspjeha u budućem radu.

Na sjednici IO su, na čelu s predsjednikom Mirkom Barišićem, sudjelovali Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Nikola Hanžel, Dragutin Kamenski, Damir Najmenik, Ivan Nauković, Milivoj Novak, Dubravko Skender, Ante Todorić i Heinz Truskaller. Sjednici su prisustvovali i svi članovi Uprave kao i članovi NO.

Tema realizacije plana i programa u sportskom segmentu bila je podijeljena na učinak prve momčadi u domaćem prvenstvu i europskim natjecanjima te na aktivnosti nogometne škole. Na sjednici je bilo riječi i o financijskom planu i njegovoj realizaciji. 

Članovi IO raspravljali su i o prijedlogu novog Statuta kao i o njegovoj pripremi za Skupštinu kluba.

Dnevni red uključio je i analizu aktivnosti i zadaća koje GNK Dinamo treba poduzeti na planu priprema za izgradnju stadiona.

Izdržao je sedam mjeseci

Bivši igrač Dinama i Milana u ožujku je službeno započeo svoju avanturu u Dinamu, ne sjećamo se da je itko u Dinamu u startu imao toliko povjerenja od navijača kao Šimić i Bišćan. Oni su trebali "vratiti Dinamo", podići momčad na razinu više. 

Pula: Utakmica 2. kola HNL-a između NK Istra 1961 i GNK Dinamo

- Dinamo će od sada biti normalan klub - poručio je Dario Šimić po dolasku u Dinamo.

A "modri" su se u proteklih pet mjeseci - raspali. I djeluje zabrinjavajuće. Šimić od početka svog mandata unutar kluba ima puno oponenata, već od prvih gostovanja nije na utakmicu (u Puli) putovao s ostatkom uprave, već je morao večerati sam. I nikada, za razliku od Peras, nije imao većinu na svojoj strani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju