Obavijesti

Sport

Komentari 40

Bilićev debakl: Man. City nanio 'čekićarima' najteži poraz ikad

Bilićev debakl: Man. City nanio 'čekićarima' najteži poraz ikad
1

Jedan od najtežih poraza karijere pretrpio je Slaven Bilić u prvoj utakmici trećeg kola FA kupa protiv Manchester Cityja. Pepov stroj razbio je "čekićare" 5-0 na Olimpijskom stadionu

VIDEO

West Ham je dosad izgubio samo jednom u posljednjih osam domaćih utakmica u FA kupu, no sva statistika pala je u vodu pri posjetu Manchester Cityja londonskom Olimpijskom stadionu i debitantskoj utakmici Pepa Guardiole u tomu najstarijem nogometnom natjecanju.

"Građani" su razbili "čekićare" 5-0 u prvoj utakmici trećeg kola odigranoj na Tri kralja i tako prvi osigurali plasman u šesnaestinu finala prestižnog natjecanja u kojem je ove sezone sudjelovalo čak 736 klubova. Najteži je to domaći poraz Londončana u FA kupu u povijesti kluba.

City je od samog početka pokazao da misli ozbiljno u novom West Hamovu domu. Dominacija se isplatila u 32. minuti kad je Ogbonna spotaknuo Zabaletu u šesnaestercu domaćih, a Yaya Touré realizirao i sretni 13. penal zaredom za nebeskoplave.

Tko zna što bi se dogodilo da je samo minutu kasnije na drugoj strani Sofiane Feghouli zabio gol u stopostotnoj šansi nakon Caballerove obrane. Taj promašaj kao da je potpuno bacio u očaj igrače West Hama koji su primali golove kao na traci.

Do poluvremena je Haavard Nordtveit zabio autogol pod pritiskom Raheema Sterlinga nakon ubačaja Bacaryja Sagne, a dvije minute potom malonogometnu akciju završio je David Silva riješivši pitanje pobjednika za 3-0.

City si u nastavku nije dozvolio nikakvo opuštanje, već je zadržao visok nivo igre i završio posao novim dvama golovima. Sergio Agüero u 50. minuti atraktivno je petom pogodio za 4-0, a konačan rezultat postavio je John Stones u 84. minuti, na dodavanje Pepova džokera Nolita.

Nakon ispadanja iz kvalifikacija Europske lige, potom i liga-kupa te sada i FA kupa, Slavenu Biliću puna koncentracija ostaje na Premiershipu gdje se solidno drži, na 13. mjestu ima sedam bodova više od 18-plasiranog Sunderlanda. No nakon tri poraza u nizu bit će teško podići momčad za prvi sljedeći ispit, domaću utakmicu protiv još jednog davljenika Crystal Palacea.

FA kup, 3. kolo:

  • West Ham United - Manchester City 0-5 (Touré 33' (pen.), Nordtveit 41' (ag.), Silva 43', Agüero 50', Stones 84')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade