Obavijesti

Sport

Komentari 144

Remi Rijeke i Osijeka: Teški uvjeti u derbiju, VAR je poništio gol Osijekovom 16-godišnjaku

Remi Rijeke i Osijeka: Teški uvjeti u derbiju, VAR je poništio gol Osijekovom 16-godišnjaku
3

Osijek i Rijeka igrali su prvi derbi u nastavku HNL sezone. Vremenski su uvjeti bili teški i igrači su se mučili na lošem terenu. Domaćin je došao do ranog vodstva u 9. minuti a Rijeka je izjednačila do poluvremena

U susretu 18. kola HNL-a Osijek i Rijeka su na stadionu Gradski vrt igrali 1-1 (1-1) Osječane je u vodstvo doveo Josip Špoljarić (9), a poravnao je Matija Frigan u 38. minuti iz penala.

Osijek je odlično otvorio utakmicu, a pritisak domaćih donio je i pogodak već u 9. minuti. Caktaš je izveo korner s desne strane, na drugoj vratnici najviši je bio Žaper koji je vratio loptu na prvu stativu gdje je Špoljarić na pet metara od gola nadvisio svog čuvara i svladao Labrovića.

Osijek i Rijeka u Gradskon vrtu igraju 18. kolo HNL-a

No, kako je vrijeme odmicalo, tako je Rijeka bivala aktivnija te je do poravnanja stigla prije isteka prvih 45 minuta. Nakon kratke kombinacije po korneru Janković je pokušao ubaciti s lijevog krila, a njegov ubačaj rukom je blokirao Lovrić pa je sudac Kolarić pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač penala bio je Frigan.

Kako je neposredno prije početka utakmice u Osijeku počeo padati snijeg, travnjak stadiona u Gradskom vrtu je do kraja prvog dijela bio potpuno bijel te su uvjeti za igru bili sve teži.

Osijek i Rijeka u Gradskon vrtu igraju 18. kolo HNL-a

Domaćini su u pauzi uspjeli osposobiti teren za nastavak, no on je protokom igre bivao sve lošiji, pogotovo u kaznenim prostorima gdje je trava gotovo potpuno nestala, pa u drugom poluvremenu nije bilo opasnijih situacija za promjenu rezultata sve do 88. minute kada su Mierez i Lovrić uspjeli iskombinirati priliku u gostujućem 16-ercu no pokuašj Lovrića obranio je Labrović.

Samo nekoliko sekundi potom zatresla se mreža Rijeke, 16-godišnji debitan Filip Živković prihvatio je loptu na šest metara od suparničkog gola i mirno svladao Labrovića. Uslijedilo je veliko slavlje domaćih koje se na koncu pokazalo uzaludnim jer je nakon pet minuta provjere situacije putem VAR-a ustanovljeno minimalno zaleđe.

Osijek i Rijeka u Gradskon vrtu igraju 18. kolo HNL-a

Treći Osijek sada ima 31 bod, četiri manje uz utakmicu više od drugog Hajduka, a 10 manje uz dvije utakmice više od vodećeg Dinama, dok je Rijeka ostala osma sa 16 bodova, tri više od devetog Šibenika uz utakmicu više, a osam više od posljednje Gorice uz također utakmicu više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
18. kolo SuperSport HNL 15:00 , Gradski vrt
Osijek
Špoljarić 9'
1 : 1
Rijeka
Frigan 38'
Sortiranje događaja
90+6'

Gotova je utakmica! Osijek i Rijeka uzet će bod.

90+3'

Nema gola za Osijek! Živković je bio u zaleđu i Kolarić je opravdano poništio gol za domaćine. Bio bi to gol koji bi 16-godišnji Živković pamtio...

90+2

Banda je ušao u igru umjesto Jankovića za Osijek, a Simčić je ušao umjesto Frigana za Rijeku.

90'

Još tri minute sudačke nadoknade, ali utakmica će sigurno biti produžena još koju minutu jer se čeka odluka o zaleđu.

89'

Uh, ovdje je možda bilo riječ i o zaleđu. VAR je u djelomičnoj funkciji, a Patrik Kolarić čeka pomoć...

Komentari 144