Sport

Komentari 17

Debitant Nino uveo nas je u četvrtfinale: A sad na Italiju

Debitant Nino uveo nas je u četvrtfinale: A sad na Italiju

Sudbina je htjela da nas na domaćine odvede debitant, Sedarušić je postao 28. igrač koji je nastupio za našu reprezentaciju. I pokazao da je Vedran Martić opet povukao pravi potez

Hrvatska je u četvrtfinalu Davis Cupa! Neizvjesnost nije puno trajala jer već u prvom meču protiv Mađarske Nino Serdarušić pobjedom nad Fabianom Marozsanom 6-4 6-4 donio je našoj reprezentaciji jedan bod koji nas je zacementirao na prvom mjestu i u sutrašnjem četvrtfinalu protiv Italije, koja je u skupini pobijedila SAD i Kolumbiju s po 2-1.

Sudbina je htjela da nas na domaćine odvede debitant, Serdarušić je postao 28. igrač koji je nastupio za našu reprezentaciju. I pokazao da je Vedran Martić opet povukao pravi potez jer na poziciji drugog reketa, nakon pobjede karijere protiv Popyrina, očekivali smo Bornu Goju. Izbornik je mislio drugačije, a Serdarušić se zahvalio debitantskom pobjedom učinivši ostala dva meča, Čilića i Pirosa te parova, revijalnog karaktera.

Davis Cup Finals - Group D - Croatia v Hungary

Sat vremena prije početka i one male nade Mađara totalno su se smanjile jer je najbolji mađarski igrač Marton Fucsovics otpao zbog ozljede, pa je na poziciju prvog skočio Piros, koji je jučer iznenadio Millmana, a na drugu Marozsan, 359. igrač svijeta koji je ove sezone dominirao na futuresima. 

Šanse, međutim, protiv jako dobrog Serdarušića nije imao, gotovo nikakve na reternu pa je Zagrepčanin morao ostati strpljiv i vrebati svoje na returnu, što je i napravio u završnici prvog seta, pa ponovno sredinom drugog. Protivniku nije dao ni break-loptu uz 92 posto osvojenih poena na prvom servisu (35/38). Impresivno.

Davis Cup Finals - Group D - Croatia v Hungary

- Ovo je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri - kratak i jasan bio je Serdarušić uz zahvalu hrvatskim navijačima, posebno dečkima iz Gradske glazbe Trsat koji su glazbom oplemenili kulisu u Alpitour areni.

Davis Cup Finals - Group D - Croatia v Hungary

Najčitaniji članci